Съсобственикът на руския концерн USM Holdings Алишер Усманов, който е

...
Съсобственикът на руския концерн USM Holdings Алишер Усманов, който е
Коментари Харесай

Руски милиардер твърди, че е спасил имотите си във Великобритания от санкциите

Съсобственикът на съветския тръст USM Holdings Алишер Усманов, който е обиден от английските наказания, декларира, че към този момент не има парцелите си във Англия, което може да избави тези активи от удара, осведоми Би Би Си.

Програма " Панорама " на Би Би Си разкри, че имение в Съри и къща в Лондон на стойност 82 млн. паунда, благосъстоятелност на някогашния съсобственик на английския футболун клуб " Арсенал ", са трансферирани на свързани с него фондове.

Това повдига въпроса до каква степен ефикасни са глобите, наложени на съветски магнати, считани за близки до Владимир Путин, измежду които е и Усманов.

Британското държавно управление твърди, че Усманов е " изгубил достъп до активи " във Англия. На 3 март, седмица след началото на войната, той беше включен в черния лист на съветските предприемачи.

Активите на Усманов бяха замразени, а на самия него беше неразрешено да влиза във Англия. На английските жители и компании е неразрешено да подписват каквито и да било бизнес покупко-продажби с него.

" Ще ударим олигарсите и други хора, тясно свързани с режима на Путин и неговата варварска война ", съобщи английският външен министър Лиз Тръс, когато Обединеното кралство наложи наказания.

Това обаче към този момент е под въпрос - представителят на Усманов съобщи пред Би Би Си, че 68-годишният милиардер към този момент не има огромна част от някогашните си английски активи.

USM Holdings на Усманов е голям конгломерат с ползи в минната промишленост и има втория по величина мобилен оператор в Русия - " МегаФон ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР