Единственият българин, играл в Реал (Мадрид), а към днешна дата

...
Единственият българин, играл в Реал (Мадрид), а към днешна дата
Коментари Харесай

Легенда алармира, че София може да остане без баскетбол

Единственият българин, играл в Реал (Мадрид), а към днешна дата изпълнителен шеф на баскетболната федерация, Филип Виденов, направи тревожна прогноза.

Дългогодишният национал, който сега извършва длъжността и на президент на централата, предизвести, че съществува действителен късмет столицата да остане без представители в Националната баскетболна лига - елитната дивизия на спорта у нас.

Виденов засяга тежката обстановка на " Левски " и ЦСКА, които все още са единствените столични тимове в НБЛ.

" Има го действителен подобен вид в София да няма първокласен баскетбол. Левски и ЦСКА са в много комплицирано и неприятно финансово състояние. Ние ще се опитаме по всевъзможен метод да го създадем - дали с връзки, министерства, кметства и общини. Много е комплицирана обстановката. Надявам се да има решение на въпроса, тъй като ще е извънредно неприятно тези два тима да ги няма или най-малко да не са равнището, на което заслужават да бъдат. Действаме в тази посока, уповавам се да имаме триумф, както и те работят, несъмнено ", сподели той, като не пропусна да засегне и тематиката за измененията в Закона за спорта.

" Разбира се, че това е основното нещо за развиване на спорта. Без държавно финансиране или някаква форма на данъчни облекчения, или да стане спортът атрактивен за бизнеса, няма по какъв начин да оцелеем. Много е значимо това нещо, тъй като без пари спорт не се прави, най-малко не на високо равнище. Тогава ще може да се развие и инфраструктурата за спорт, да се развият клубовете и всичко останало ", добави Виденов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР