Съществуват редица фактори, които допринасят за развитието на клинична депресия,

...
Съществуват редица фактори, които допринасят за развитието на клинична депресия,
Коментари Харесай

5 навика, които влошават симптомите на депресия

Съществуват редица фактори, които способстват за развиването на клинична меланхолия, в това число характер, травматични или стресиращи прекарвания, неподходящи случки от детството, генетична обремененост и съществуването на съпътстващи психологични разстройства. По-голяма част от тези причинители на депресията се намират отвън контрола на индивида с диагноза.

Някои нездравословни привички, които могат доста да влошат депресията, могат да бъдат преодолени от страдащия от афективно разстройство стига да знае кои са тъкмо те.

Депресията е съществено афективно разстройство, което може да бъде лекувано с използването на съответна терапия и/или лекарства, само че хората също по този начин могат да създадат някои промени в всекидневието си, които да спомогнат за облекчение на признаците.

Препоръчително е депресираните мъже и дами, както и техните близки и родственици, да са осведомени с отрицателното въздействие, което могат да окажат някои привички и навици на цялостното положение на страдащите. Промяната на метода на живот и вземането на осведомени решения за психологичното здраве съставляват значима част от процеса на лекуване.

Липсата на физическа интензивност

Един от главните признаци на депресията е съществуването на интервал от най-малко две седмица, по време на който се следи потиснато въодушевление или липса на предпочитание за осъществяването на съвсем всички действия. Това може да трансформира в огромно предизвикателство изпълняването на даже най-незначителните задания, като даже ставане от леглото заран може да наподобява като че ли изисква колосални старания.

Проучването на Крафт и Перна, извършено през 2004 година, демонстрира, че умерената физическа интензивност (като да вземем за пример ходенето пешком сред 20 и 40 минути 3 пъти на ден) съставлява ефикасен способ в преодоляването на някои признаци на депресията, като в същото време усъвършенства цялостното положение.

Умерените извършения и физическата интензивност водят до производството на невротрансмитерите допамин и серотонин, които са виновни са чувството " усещам се добре ". Ако забележите, че ваш непосредствен или прочут с меланхолия не е деен, то тогава му предложете дружно да организирате седмични разходки или други спортни действия, с цел да му помогнете да се оправи с неналичието на придвижване.

Нездравословни привички за сън

Проблемите със съня са едни от признаците на меланхолия – те могат да се проявят като бодърствуване или прекомерно доста сън. Лошата вест е, че хроничното недоспиване също може да отключите депресията, т.е. разстройствата в съня са по едно и също време признак и извършител на афективното разстройство. Резултатите от едно проучване, извършено от учените Робъртс и Дуонг през 2014 година, сочат, че пониженото количество сън усилва риска от меланхолия при възрастните, което от своя страна усилва риска от дефицит на сън.

Създаването на положителни привички за сън оказва помощ за оправянето с недоспиването и депресията. Поддържането на избрани часове за пробуждане и заспиване е значимо, като премахването на тв приемника, телефона, преносимия компютър или таблета от спалнята е различен ефикасен способ за поддържането на здравословни привички за сън.

Социалната изолираност

Когато животът се трансформира в прекомерно замайващ и прочувствено натоварващ, за някои хора разумното решение е да насочат фокуса към самите себе си. Поискването на помощ от родственици или другари обаче се трансформира в извънредно мъчно деяние, изключително когато излизането от у дома рано заран съставлява невероятно начинание. Подкрепата от най-близките хора обаче е тъкмо това, от което има потребност един човек с меланхолия.

Изследванията демонстрират, че съществуването на обществени контакти и взаимопощта понижава въздействието на генетичната предразположеност и резултата на отрицателната среда за развиването на редица разстройства. Поддържането на постоянна обществена система от другари и родственици води до усвояването на нови тактики за справяне с компликациите и подсилването на издръжливостта по отношение на напрежението.

Времето, прекарано в компанията на дружелюбни другари и членове на фамилията, способства за превъзмогването на предизвикващите паника мисли и усеща в безвредно и несъмнено обграждане.

Нездравословна диета

Проучване, извършено от Джака и сътрудници през 2010 година и оповестено в научното списание The American Journal of Psychiatry, намира връзка сред питателните режими, включващи доста модифицирани храни, рафинирани зърнени храни, захарни артикули и бира, и увеличените равнища на меланхолия и тревога при дамите.

Много хора протягат ръка към обичаните си храни, когато изпитват труднопреодолими страсти. Един от главните признаци на депресията са точно внезапните промени в питателните привички, който постоянно водят до обилни промени в тежестта – намаляване или повишаване на тежестта.

Мисловно предъвкване

Депресираните мъже и дами постоянно демонстрират податливост към непрестанно премисляне на минали отрицателни мемоари. Мисловното предъвкване може да се изрази в размишления за загубата на обичан човек, провали, отменяне или други източници на стрес. Непрестанното фокусиране върху труднопреодолими проблеми ускорява признаците на меланхолия. Обръщането към експерт е един от разновидностите за справяне с мисловното предъвкване.

Когнитивно-поведенческата терапия се ползва сполучливо на хора, като им оказва помощ да разпознават отрицателните мисловни схеми и по-късно да ги заменят с положителни мисли и адаптивни тактики за превъзмогване на компликациите.

Сами по себе си промените в навиците няма да " отстранен " депресията, само че измененията в метода на живот спомагат за лечебния развой.

Framar.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР