САЩ ескалират търговската си война с Китай, като още през

...
САЩ ескалират търговската си война с Китай, като още през
Коментари Харесай

САЩ ще наложат 100% мито върху електромобилите от Китай

Съединени американски щати ескалират комерсиалната си война с Китай, като още през идната седмица се чака да бъде оповестено нарастване на митата за импорт на електрически транспортни средства от азиатската страна. От сегашните 25% митническите такси ще скочат на 100%, оповестява The New York Times.

Митата от 25% бяха въведени от администрацията на Доналд Тръмп през 2018 година Настоящият президент Джо Байдън ще разгласи нарастването им до 100% на 14 май. И това би трябвало да се трансформира в преграда за навлизането на китайските електрически транспортни средства в Съединени американски щати. Увеличението ще засегне още слънчевите панели, батериите и други артикули за чиста сила. Решението е взето в границите на закона за отбрана на националните производители, които не могат да се конкурират с евтиния импорт от Китай.

Някои политици в Съединени американски щати считат, че даже това нарастване не е задоволително. Сенаторът от Охайо - Шерод Браун, приканва за цялостна възбрана на доставките на китайски електрически транспортни средства в страната.

Това е нов удар против опитите на Китай да внася коли в Щатите. Преди няколко месеца Байдън подреди следствие на китайските коли, които се продават в Съединени американски щати. Според президента тези машини могат да събират поверителна информация за жители и сериозни инфраструктурни обекти и да я предават на китайските управляващи. Това основава опасности за националната сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР