Проучване на произшествията във Велокибритания показва, че електрическите автомобили са

...
Проучване на произшествията във Велокибритания показва, че електрическите автомобили са
Коментари Харесай

Електрическите коли са три пъти по-опасни за пешеходците

Проучване на произшествията във Велокибритания демонстрира, че електрическите коли са доста по-опасни за пешеходците. В града рискът даже e до три пъти по-висок, в сравнение с при кола с мотор с вътрешно горене.

Британското изследване, оповестено в Journal of Epidemiology and Community Health, обгръща милиарди изминати километри освен от чисто електрически возила, само че и на плъгин хибриди.

Причината за покачвания риск от електрическите коли е ясна: за разлика от моделите с мотори с вътрешно горене, електрическите коли са безшумни, изключително при ниски скорости. Едва от 20 км/ч се чува шумът от търкаляне на гумите, само че под тази скорост е мъчно да се разпознаят, което усилва броя на случаите. „ Електрическите коли съставляват заплаха за пешеходците, защото е по-малко евентуално да бъдат чути от бензиновите или дизеловите коли ", заключава Фил Едуардс, един от откривателите, управлявали изследването.

От юли 2019 година всички продадени нови електрически автомобили в Европа би трябвало да издават тон (бръмчене или акустичен сигнал) при ниска скорост, с цел да алармират за наличието си. Напоследък системите за разкриване на пешеходци станаха необятно публикувани, което прави допустимо управлението на автоматизирано прекъсване при положение на непосредствена заплаха при доста от моделите. Тези системи за сигурност най-често са част от общоприетото съоръжение на електрическите транспортни средства и към този момент се оферират даже за продажба на остарели коли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР