САЩ биха желали по-стабилни отношения с Русия. Това обяви американският

...
САЩ биха желали по-стабилни отношения с Русия. Това обяви американският
Коментари Харесай

САЩ искат стабилни отношения с Русия

САЩ биха желали по-стабилни връзки с Русия. Това разгласи американският държавен секретар Антъни Блинкен, представен от Вашингтон Пост.

Дипломатът приказва след среща с Доминик Рааб. Британският външен министър беседва с американския представител преди срещата на външните министри на водещите международни стопански системи.

Блинкен съобщи, че подобряването на двустранните връзки зависи от държанието на съветското държавно управление. Припомня се решение на американските представители, съгласно което при нападателни съветски дейности, Съединени американски щати ще са подготвени да отговорят.

Настоява се, че американското държавно управление не търси в допълнение напрежение в двустранните връзки. Там избират по-предвидим разговор.

Посочва се, че Западът не се стреми да възпира развиването на Китай. Американското държавно управление се стреми да поддържа интернационалния ред, учреден на правила, в които западните страни са доста ангажирани.

Съединени американски щати са подготвени да защитят интернационалния ред, даже и китайското държавно управление или друга страна да се опитат да го оспорят. Срещата на външните министри се организира през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР