Сърбия и Португалия завършиха 2:2 в квалификационен мач за Мондиал

...
Сърбия и Португалия завършиха 2:2 в квалификационен мач за Мондиал
Коментари Харесай

Сърбия и Португалия направиха луд мач

Сърбия и Португалия приключиха 2:2 в квалификационен мач за Мондиал 2022 в Катар, игран в Белград. Двата тима си размениха по едно мощно полувреме, откакто през първата част европейските първенци поведоха с два гола задатък, с помощта на Диого Жота. Попадения на Митрович и Костич през вторите 45 минути обаче възвърнаха паритета. В последните секунди на срещата Кристиано Роналдо можеше да донесе трите точки на отбора си, само че Митрович почисти в последния вероятен миг топката от голлинията, въпреки и португалското крило да претендираше, че попадение има.

Така „ белите орли “ остават преди всичко в група „ А “ с 4 точки, колкото имат и днешните посетители, само че головата разлика на западните ни съседи е по-добра.

В седмата минута Седрик Соареш се хвърли пожертвователно в наказателното поле и блокира удар на Костич.

Две минути по-късно Жота изведе Бернардо Силва в пеналтерията, той върна малко обратно към Роналдо, само че капитанът на гостите пропусна от комфортна позиция да открие.

В 11-ата минута CR7 увлече двама противници в дясната част на наказателното поле, след което бутна хитро топката наляво към Бернардо Силва, който откри с центриране на далечната греда непокрития Жота и звездата на Ливърпул откри с глава за 0:1.

Европейските първенци владеят топката в 54% от времето и рядко разрешават подстъпи към своята врата.

В 30-ата минута Костич центрира от левия фланг към Влахович, който засече от воле, само че изстрелът му мина безпределно неопределено над очертанията.

5 минути по-късно Лазович също насочи шут от воле без подготовка, но и той не откри задачата.

Още в ответната офанзива Седрик се включи в офанзива, необезпокоявано по дясното крило, видя Диого Жота, който бе самичък в наказателното и постави топката на главата му с ювелирно центриране за 0:2.

Влахович отговори с еднакъв опит за гол с глава, само че коженото кълбо профуча настрана от лявата греда.

Едва в 42-ата минута Сърбия стигна до първия си прецизен удар. Александър Митрович реши да опитва рефлекса на Лопеш от далечна отдалеченост, само че стражът внимаваше и улови с лекост.

В 44-ата минута Кристиано Роналдо би директен свободен удар, извоюван от Фернандеш след нарушаване на Гудел, само че осъществяването мина както над стената, по този начин и над напречната греда.

Още на старта на втората част Александър Митрович понижи, откакто Раденич го откри с подаване от фланга в дребното наказателно поле, където стрелецът се вклини сред двама бранители и прониза от непосредствена непосредственост Лопеш за 1:2.

В 54-ата минута Душан Тадич откри прелестно топката от воле с левия крайник от границите на наказателното поле, само че Лопеш се намеси и мазета в корнер. След него Милинкович-Савич отигра на първа греда остро по диагонала, само че изстрелът му мина покрай дясната греда.

3 минути по-късно Кристиано още веднъж извърши директен свободен удар, но след рикошет в стената, топката излезе в ъглов удар. Той обаче не докара до нищо рисково пред Дмитрович.

В 60-ата минута след мълниеносна контраофанзива, подхваната от Гудел, приключи с прострелен удар на Филип Костич, който изравни за 2:2 след тъкмо подаване от Радонич.

5 минути по-късно Радонич напредна през центъра и си освободи място за пукотевица, само че този път Лопеш бе на висота и парира.

В 76-ата минута Роналдо напредна по лявото крило след отнета топка от Санчес, навлезе малко във вътрешността и насочи рисков удар към вратата, само че в навън.

В 93-ата минута петкратният притежател на Златната топка изпревари Марко Дмитрович и засече центриране на Нуно Мендеш, само че в последния миг Митрович направи шпагат и почисти от голлинията. Португалският капитан имаше искания, че коженото кълбо е влезнало с цялостния си размер във вратата, само че по този начин и не стана ясно дали това е реалност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР