Съпругата на британския крал Чарлз Трети, кралицата консорт Камила, връчи

...
Съпругата на британския крал Чарлз Трети, кралицата консорт Камила, връчи
Коментари Харесай

Камила с първи официален кралски ангажимент

Съпругата на английския крал Чарлз Трети, кралицата консорт Камила, връчи на балетмайстор Михаил Баришников премия на Кралската академия по танци, съобщава БТА. Това бе и първият независим формален ангажимент на Камила в новата ѝ роля.

На гала в сряда в Бъкингамския замък Баришников беше почетен с премията " Коронация на кралица Елизабет II ", което е най-престижното отличие на академията. Тя е учредена от починалия английски монарх през 1953-а - годината, в която била коронясана.
Наградната гала е първият независим формален ангажимент на кралицата консорт Камила, откогато крал Чарлз Трети зае английския трон. Кралицата консорт носеше брошка с фигура на балерина на ревера на сакото си за събитието в Кралската академия по танц. " За мен е огромна чест да имам опцията да Ви връча тази премия. Никой не я заслужава повече от Вас ", споделила Камила на Баришников. Той е почетен с премията поради " големия си принос към балетното изкуство и света на танца ".
Михаил Баришников е " един от най-знаменитите балетни танцьори в историята, въодушевил доста млади и амбициозни реализатори по света ", сподели на церемонията Дарси Басел, президент на академията.

Лауреатът съобщи, че е поласкан да бъде почетен с премията. " Истинска чест е да попадна във впечатляващия лист с лауреати. Гордея се, че съм работил с доста от тях и мога да ги нарека свои другари ", сподели 74-годишният балетмайстор. С влиятелната премия са удостоявани Рудолф Нуреев, хореографите Карлос Акоста и Матю Борн, именитата съветска прима балерина Тамара Карсавина и други

Роден през 1948 година в Рига, Михаил Баришников е един от най-големите танцьори на нашето време, написа на уеб страницата на Кралската академия по танц.

Баришников е руски и американски балетен актьор и балетмайстор, заслужил актьор на  РСФСР от 1973 година, напомня ТАСС. Солист е на Ленинградската опера и балет в интервала 1967-1974 година Докато е на турне в Канада през 1974 година, взема решение да не се завърне в родината си и приема предлагането да играе в Американския балетен спектакъл в Ню Йорк. През 2005 година основава Център за изкуства на Баришников в Ню Йорк, който управлява и до през днешния ден. Снима се в малкия екран и киното.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР