Съоснователят на корпорацията Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг вече е трети

...
Съоснователят на корпорацията Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг вече е трети
Коментари Харесай

Зукърбърг стана третият по богатство в света

Съоснователят на корпорацията Facebook (Facebook) Марк Зукърбърг към този момент е трети по благосъстояние в света съгласно новото нареждане в " Индекса на милиардерите " на организация Блумбърг.

Той изпревари заемащия до петък това място Уорън Бъфет, откакто цената на акциите на Фейсбук Inc. се увеличи с 2,4 на 100. Зукърбърг изостава от първия и втория по благосъстояние в света - съоснователя на Амазон (Amazon) Джеф Безос и съоснователя на Майкрософт (Microsft) Бил Гейтс, предава Българска телеграфна агенция.

Това е първият случай, когато челната тройка на свръхбогатите се заема от хора, придобили имуществото си от технологии. Индексът открива също, че софтуерният отрасъл генерира пет милиард благосъстояние, повече от всеки различен отрасъл, означи Блумбърг.

Агенцията напомни, че през март акциите на Facebook стигнаха до 152,22 $ - най-ниско равнище за интервал от осем месеца - поради рецесията със злоупотребата с персонални данни. Но при затварянето на тържищата през вчерашния ден една акция на корпорацията се качиха до рекордните 203,23 $ за брой.

Сега благосъстоянието на 34-годишния Зукърбърг се пресмята на 81,6 милиарда $, с към 373 милиона $ повече, в сравнение с 87-годишния Бъфет, президент на корпорацията Бъркшър Хатауей (Berkshire Hathaway). Блумбърг твърди, че Бъфет, който преди е заемал първо място в класацията по благосъстояние, слиза надолу в нея поради благотворителната си активност, почнала от 2006 година.

Имотното положение на Джеф Безос е 142 милиарда $, а на Бил Гейтс - 94,2 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР