Съни Айлс, Флорида отдавна е предпочитана дестинация от заможни руснаци,

...
Съни Айлс, Флорида отдавна е предпочитана дестинация от заможни руснаци,
Коментари Харесай

Санкциите плашат богатите руснаци в Малката Москва във Флорида

Съни Айлс, Флорида от дълго време е желана дестинация от заможни руснаци, които са закупили толкоз доста парцели в региона, че мястото е известно като "Малката Москва " и "Москва край морето. "

"Те обичат да бъдат тук, да харчат парите си и да се любуват на живота, " споделя пред News Nation Лана Бел, съветски заможен сътрудник.

През предходната седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи наказания, които бяха ориентирани към представители на съветския хайлайф и техни фамилии и към ограничението на способността на Кремъл за достъп до западни финансови институции. Макар хората да се тормозят, че спорът сред Русия и Украйна ще сложи под опасност техния метод на живот и ще им попречи да закупуват американски парцели, Бел споделя, че това не е проблем. Експерти настояват, че наказания надали ще имат сериозен резултат в Южна Флорида. Нахлуването на Русия в Украйна в четвъртък обаче сподели, че напрежението надалеч не е отслабнало.

"Очакваме щатските наказания да попречат на представители на елита, които са доближени до Владимир Путин, да употребяват децата си, с цел да укриват активи, да заобикалят разноски и да прахосват ресурсите на съветския народ, " е декларирал визиите на Националния съвет по сигурността пред Miami Herald. "Това е нов метод. "

Sunny Isles Beach, Florida is known as Little Moscow.
It is where rich Russians escape cold Moscow winters.
Some are concerned new sanctions could impact their lavish lifestyles – but top Miami Russian realtors say the deals are still flowing uninterrupted. pic.twitter.com/18HMbIJ8sW
— Brian Entin (@BrianEntin) February 22, 2022

Шведският икономист Андерс Аслунд споделя, че руснаците в Маями не са задоволително авторитетни, с цел да бъдат наранени от глобите.

"Това са хора, които не са представители на елита, " споделя той, представен от Insider.

В Съни Айлс се продават жилища и на цени от 35 млн. $. Най-скъпият парцел, разгласен от Sotheby's за продажба в региона е с цена от 13.9 млн. $. Това е регион в кoйто марката Тръмп господства, което съгласно The Washington Post, притегля до известна степен съветските вложители, които търсят метод да изнесат парите си от Русия.

Хосе Лима, който продава парцели от името на компанията, построила комплекса Trump Тowers, споделя пред The Washington Post през 2016 година, че руснаци са закупили към една трета от 500-те жилища, които е продал.

Руското въздействие във Флорида обаче се простира надалеч отвън Съни Айлс. От Холивуд до остров Фишър, години наред руснаци купуват парцели по югоизточното крайбрежие на щата. Експерти настояват, че тази наклонност е подхранвана и от нелегално финансиране, макар че не всичко е обвързвано с мръсни пари. По техни сметки представителите на съветския хайлайф разполагат с активи за над 1 трлн. $ в офшорни сметки, които съгласно тях са непропорционално разпределени в парцели в Южна Флорида.

И въпреки доста от руснаците, живеещи в Малка Москва да не са поискали да бъдат разпознати по име, те са споделили импровизирано пред News Nation, че поддържат съветския президент Владимир Путин.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР