Министерство на вътрешните работи ще направи всичко необходимо да облекчи

...
Министерство на вътрешните работи ще направи всичко необходимо да облекчи
Коментари Харесай

Властите обещават онлайн плащане на такса „Дунав мост 2“

Министерство на вътрешните работи ще направи всичко належащо да облекчи трафика и километричните опашки при Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ". Това съобщи зам. вътрешният министър Стоян Темелакиев след извършена среща с българските превозвачи, които сигнализират, че прекосяването през пункта е затруднено от предходната седмица.

Темелакиев съобщи, че Агенция „ Митници “ е поела ангажимент да се вкара опция за онлайн заплащане на такса „ мост “, както и заплащане на място с карта. Идеята е да се редуцира оптимално времето за прекосяване. По думите му „ Гранична полиция “ работи на всички гишета на пункта с оптималната скорост и в цялостен размер.

Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи съобщи, че опашката на българска територия доближава 6 километра, а на румънска – 13. Буферният паркинг в региона също е претъпкан. Министерство на вътрешните работи е поело ангажимент да спомага за по-бързото прекосяване на артикули с хладилен надзор.

Заместник-министърът отхвърли обвиняванията, че чиновници на Министерство на вътрешните работи пренасочват наложително товарни коли към буферния паркинг в региона на пункта. Заяви обаче, че е назначена инспекция.

Темелакиев разяснява, че се възнамерява идната седмица в региона на „ Дунав мост 2 “ да се организира среща сред представители на институциите, които имат отношение по тематиката, и представители на транспортния отрасъл.

Решихме да се съберем в оптимално необятен формат, да излезем с единна позиция и по-късно да поканим нашите сътрудници от Румъния, да сложим въпросите, тъй че да намерим общо решение. “

Директорът на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ Борислав Муеров разяснява, че „ ИААА няма по какъв начин да помогне доста “, само че застава напълно зад транспортния отрасъл.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР