На 17 май в Китайския културен център в София, България,

...
На 17 май в Китайския културен център в София, България,
Коментари Харесай

Представиха брокат от народността ли, резба върху черупки, хартиени орнаменти, тъкани от и бамбук

На 17 май в Китайския културен център в София, България, сполучливо бяха проведени изложба за нематериално културно завещание на Хайнан „ Нематериално културно завещание на Хайнан, Китай “ и конференция за поощряване на културния туризъм в провинция Хайнан. 

 

Събитието беше проведено взаимно от Департамента по туризъм, просвета, радио, телевизия и спорт на провинция Хайнан и Китайския културен център в София.

 

На събитието участваха госпожа Уан Мин, краткотрайно ръководещ на Китайското посолство в България, госпожа Фу Цайсян, заместник-директор на Постоянния комитет на Народния конгрес на провинция Хайнан, господин Сие Сюнфън, шеф на работния комитет по външните работи на Китай към Постоянния комитет на Общокитайското заседание на народните представители на провинция Хайнан, госпожа Жао Цюндзюен, шеф на отдела за социална просвета и отдела за запазване на нематериалното културно завещание към Департамента по туризъм, просвета, радио, телевизия и спорт на провинция Хайнан,  директорът на Китайския културен център в София господин Хонг Хай, ръководителят на Българската федерация „ Един пояс, веднъж “ господин Захари Захариев, ръководителят на  Българо-китайската асоциация за културен и туристически продан госпожа Веселина Ангелова, президентът на Българо-китайската комерсиална камара господин Ван Пудзиен и близо 100 посетители от всички сфери на културата, туризма, стопанската система и други области на България.

 

Делегацията на провинция Хайнан организира полемики с представители на българската федерация „ Един пояс и веднъж ” и Българо-китайската комерсиална камара, като представи главната обстановка на провинция Хайнан, главните политики за създаване на пристанища за свободна търговия, индустриално развиване и други условия, които са въведени от 1 май 2018 година Провинция Хайнан прилага безвизова политика за пасажери от 59 страни.

 

Директорът на Китайския културен център в София г-н Хонг Хай изрази, че провинция Хайнан, като най-южната провинция в Китай и вторият по величина остров в Китай, притегля огромен брой локални и задгранични туристи с богатите си туристически запаси, отличния по качуство въздух и уникалната тропическа природа. 

 

Туристи от 59-те страни, в това число България, пътуващи до Хайнан с елементарни паспорти, ще бъдат поемани от туристически организации, открити в Хайнан. Те могат да влизат в Хайнан през отворени пристанища без визи и да остават в административната зона на провинция Хайнан за 30 дни.

 

Приветстваме повече български другари да пътуват до Китай и да оценят очарователните китайски езера и планини и неговата колоритна и неповторима просвета. Надяваме се, че това събитие ще изиграе позитивна роля за поощряване на обмена и съдействието сред Китай и България в региона на културата и туризма, усилване на взаимното съгласие сред двата народа и поощряване на развиването на другарските връзки сред двете страни.

 

По време на събитието вървеше промоционален видеоклип за туризъм в Хайнан, който изчерпателно показва очарователната естествена природа на остров Хайнан, хуманистичните характерности и достиженията в стопанската система, търговията, туризма, спорта, науката и технологиите и др. 

 

Впечатляващо осъществяване на локален български модел, облечен в съвременен дизайн на облекло с детайли от брокат на народността ли демонстрира разнообразния жанр на броката ли и модерната жизнеспособност на обичайна просвета.

 

 

Гостите се изрекоха позитивно за това събитие, като обявиха, че богатото наличие и формат основават чувството, че са се потопили в Хайнан и са още по-нетърпеливи да отидат в Хайнан за отмора и разглеждане на забележителности.

 

Изложбата продължи от 17 до 19 май. Тя съчетава фотоизложба с физически експонати като брокат от народността ли, резба от кокосови орехи, резба от черупки, хартиени орнаменти от народността ли, тъкани от ратан и бамбук и други, обща изчерпателна проява  на 32 плана за нематериално културно завещание на национално равнище в провинция Хайнан.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР