Съединените щати предупредиха в петък, че могат да наложат санкции

...
Съединените щати предупредиха в петък, че могат да наложат санкции
Коментари Харесай

САЩ предупреждават за санкции срещу тези, които доставят боеприпаси на Русия

Съединените щати предизвестиха в петък, че могат да наложат наказания на хора, страни и компании, които доставят муниции на Русия или поддържат нейния военно-промишлен комплекс, защото Вашингтон се стреми да усили натиска върху Москва по отношение на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо, на среща на длъжностни лица от 32 страни за разискване на наказания против Русия, сподели, че министерството ще издаде насоки в петък, в които излиза наяве, че Вашингтон желае и може да наложи такава принуда.

„ Тази заран Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите издава насоки, в които излиза наяве, че сме подготвени и можем да глобяваме хора, компании или страни, които доставят муниции на Русия или поддържат военно-промишления комплекс на Русия “, сподели Адейемо.

Първата сходна среща за глобите против Русия включва чиновници от страни от Европейския съюз, Канада и Южна Корея, наред с други.

В допълнение Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите (OFAC) и Бюрото за индустрия и сигурност на Министерството на търговията ще очертаят дейностите, които са били подхванати против военно-промишления комплекс на Русия, и ще отбележат рисковете, пред които са изправени тези, които дават материална поддръжка за нашествието на Русия в Украйна, той добави.

Съединените щати на срещата също ще предупредят, че Русия „ разходва муниции с неустойчива скорост “ и се обръща към страни като Иран и Северна Корея за доставки и съоръжение, в това число дронове, ракети и артилерийски муниции, съгласно копие от презентацията от Морган Мюър, заместник-директор на националното разузнаване за консолидиране на задачи, забелязано от Ройтерс.

Мерките за надзор на износа, наложени от Вашингтон и коалиция от над 30 страни, са оказали въздействие, съгласно презентацията, като отбранителната промишленост разчита на вносна микроелектроника и други елементи. Критичният дефицит на лагери подкопава производството на танкове, самолети, подводници и други военни системи, се отбелязва в презентацията.

Мюър предизвести, че съветските разследващи служби са натоварени с нелегално придобиване на западни технологии и елементи, неразрешени за експорт в Русия съгласно ограниченията на Съединени американски щати.

Мрежата, употребена за придобиване на технологията, включва олигарси, подставени лица и подставени компании и е ориентирана предпочитано към Европа и Северна Америка, съгласно презентацията.

Министерството на търговията предизвести по-рано, че полупроводници, създадени от западни компании, са се появили в съветски военни дронове и други приложения.

По-рано тази година Вашингтон наложи необятни нови ограничавания върху доставките до Русия на американски и задгранични артикули, в случай че са създадени с американско съоръжение или технология, в опит да утежни военния и индустриалния бранш на Русия.

Мерките са част от няколко пакета наказания, наложени от Вашингтон и неговите сътрудници на Русия в отговор на нейното навлизане в Украйна от 24 февруари, което умъртви и рани хиляди и трансформира градовете в руини.

Запитан какъв брой повече биха могли да създадат западните съдружници, с цел да усилят натиска върху Русия, един европейски финансов чиновник сподели: „ Можем да разтеглим листата на хората, които са под наказания. Можем да разтеглим броя на стоките, които имат ограничавания за експорт “.

„ Но мисля, че глобите ясно ще покажат своето влияние във връзка с индустриалните вериги в Русия “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР