Еквадорските власти обявиха, че удължават срока на извънредното положение, обявено

...
Еквадорските власти обявиха, че удължават срока на извънредното положение, обявено
Коментари Харесай

Удължиха срока на извънредното положение в Еквадор

Е квадорските управляващи оповестиха, че удължават периода на изключителното състояние, оповестено в седем от 24-те провинции на латиноамериканската страна, в която случаите на принуждение зачестяват през последните седмици , съобщи Франс прес.

Извънредното състояние, което дава опция на управляващите да разположат армията в обитаемоте места, е удължено през вчерашния ден с 60 дни в крайбрежните провинции Гуаяс, Ел Оро, Санта Елена, Манаби и Лос Риос, в амазонските провинции Сукумбиос и Ореляна, а също и в кантона Камило Понсе Енрикес (който се намира в андинската провинция Асуай), съобщи еквадорското президентство.

В декрета, с който се удължава срокът на изключителното състояние, се споделя, че в седемте провинции се следи утежняване на обстановката със систематичното принуждение на проведени незаконни групировки, на терористични организации и на обособени въоръжени хора.

През януари бягството от пандиза на знаков незаконен лидер даде подтик на серия от протести в еквадорските затвори, имаше офанзиви против медии и детонации.

Президентът Даниел Нобоа, който трансформира в собствен приоритет битката с групировките на наркотрафикантите, разгласи тогава, че Еквадор е в положение на " въоръжен вътрешен спор ".

* Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР