Освен приятен, пиенето на кафе и е полезен навик -

...
Освен приятен, пиенето на кафе и е полезен навик -
Коментари Харесай

Кофеинът и положителният ефект върху наднорменото тегло

Освен прелестен, пиенето на кафе и е потребен табиет - в случай че количествата са в рационални граници, несъмнено. Кофеинът има не една и две потвърдени изгоди за организма, а в този момент учените обръщат внимание върху следващата, която ще ни накара незабавно да отидем да си създадем една чаша от топлата напитка.
Прочетете още
Учени от английския Imperial College London и датския University of Copenhagen откриват, че по-високите равнища на кофеин в кръвта за дълъг интервал от време могат да работят като отбрана на тялото от наднормено тегло, а и от ставни болести, които са постоянно срещано следствие от наднорменото тегло.

Според последни проучвания, над един милиард деца и възрастни по света страдат от затлъстяване. А то е причина за редица здравословни проблеми, някои от които могат да доведат и до преждевременна гибел. Затова учените откриват нови и нови способи по какъв начин да противодействаме на килограмите.

 Снимка 656389

В случая акцентът е върху така и така необятно употребявания кофеин. По-специално - върху циркулиращия в тялото кофеин, който попада в кръвта и е фармакологично интензивно, т.е. може да повлияе на телесните функционалности. Той е прочут още като плазмен. А неговият метаболизъм зависи от редица генетични фактори.

Чрез потребление на комплицирани аналитични способи откривателите откриват, че дълготрайното увеличение на циркулиращия кофеин може да помогне за понижаване на телесното тегло и риска от остеоартроза и остеоартрит. Освен това се потвърждават предишни генетични доказателства за предпазен резултат на плазмения кофеин върху риска от затлъстяване.

 Снимка 656390

Прави се и значимото конкретизиране, че не във всички случаи потреблението на по-големи количества кофеин значи по-високи равнища на плазмен кофеин. Защото всеки организъм има друг метаболизъм на веществото и тези, които го обработват по-бързо, нормално пият повече кафе, с цел да имат същото равнище на кофеин в кръвта си като тези, чиито метаболизъм е по-бавен, изяснява Medical News Today.

А на въпроса какъв брой кафе би трябвало да пие човек, с цел да си обезпечи потвърдените изгоди от съдържащия се в него кофеин, учените не могат да дадат еднопосочен отговор. Но като норма се приема три мг кофеин на кг телесно тегло. Така някой с тегло 70 кг ще се нуждае от 210 мл кафе дневно.

Но е значимо да сe обръща внимание и на това какъв резултат ще имаме от потреблението на сходно количество кафе - дали просто ще сме витални или ще стане изнервени и превъзбудени. Тогава не си коства дa поемаме риска да си навредим, до момента в който сякаш си оказваме помощ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР