Ние сме против държавната намеса, която тормози бизнеса. Това каза

...
</TD
>Ние сме против държавната намеса, която тормози бизнеса. Това каза
Коментари Харесай

Пепа Деведжиева: Синя България е за връщане към нормалността в политиката

Ние сме срещу държавната интервенция, която тормози бизнеса. Това сподели Пепа Деведжиева от " Синя България ", която е на второ място в пловдивската листа за идните парламентарни избори:

- Защо изтощените от избори хора изберат обединението " Синя  България " на 9 юни, г-жо Деведжиева?

- Защото " Синя България " е за връщане на нормалността в политиката, нещо, от което страната се нуждае, с цел да тръгне още веднъж в вярната посока. Достатъчно гледахме сглобки, ротации, споразумения, съглашения, некоалиции и какво ли още не. Всичко това беше режисирано и изиграно на политическата сцена, с цел да бъдат отвратени жителите и да не отидат да гласоподават, от което биха спечелили единствено партиите с корав електорат.

А " Синя България " ще работи за връщане към нормалността, което може да се случи единствено когато се води дясна политика – с минимална интервенция на страната в бизнеса, естествени и събираеми налози, с цел да престане тегленето на заеми, които след това да се раздават като всевъзможни помощи на калпак. Всички ние ще плащаме тези заеми години, въпреки всичко безвъзмезден обяд няма. А и всички към този момент сме отвратени от кавги, пачки, пудели, от лични нападки с език на омразата. Трябва да се приказва не за съответни персони, а за политика, другояче няма да имаме естествена страна, а за това копнеят всички хора.

- Не се ли страхувате обаче, че десните ограничения са непопулярни? Хората се научиха на помощи – обществени, за коронавирус, обезщетения за цените на тока...

- Ние 45 години сме живели в един строй, в който всички получаваха поравно - идентични заплати, идентични рокли, идентични ризи... И в един миг обществото се изправи и сподели: Стига с това! " Трябва да има конкуренция и знаещите и можещите да съумяват, с цел да оферират на по-малко можещите и знаещите работни места, и всеки да се стреми да се образова, с цел да напредне. Ние забравихме какво е да изискваш положително обучение, а когато няма добре образовани и здрави хора, за каква стопанска система можем да приказваме изобщо?

Да раздаваш помощи на всички поравно, е алена социалистическа политика, не е обществото, за което хората скочиха преди 35 години. Затова и огромните работодатели са толкоз срещу раздаването на пари на калпак. Не може всички да са равни – нито по растеж, нито по килограми, нито по обществен статус, просто всички имаме разнообразни благоприятни условия.

- Като човек, който цялостен живот работи в частния бизнес, дайте образец за интервенция на страната, която спъва развиването му.

- Веднага показвам минималната работна заплата, която е идентична за всички. Нима е идентична работата на един чистач с тази на един санитар или на някой чиновник, който има много отговорности? Един и същ размер на възнаграждението е нещо незаслужено, тъй като сферите на активност са доста разнообразни, както са разнообразни и хората – като познания, умения и продуктивност.

Това е доста сбъркана политика. Бизнесът е доста притиснат и от несигурността, дано единствено погледнем какъв брой законодателни промени бяха направени в последните 3 години на правилото " ремонти на поправките ", какъв брой такси се подвигнаха и какъв брой налози се трансформираха. Някои от тях са неприемливи – не може от бизнеса  да се събира предплатено налог облага, да вземем за пример.

Ако, да кажем, през предходната година ти си платил 50 000 налог облага, през тази го дължиш предплатено. Ами че ти може да фалираш, по какъв начин по този начин ще дължиш предплатено налог, като може да не си на облага? Проблем са и касовите наличия, които се заявяват на всеки 3 месеца и парите би трябвало да са налице. Но има доста издадени фактури, по които не са постъпили заплащания по ред аргументи. Но се води, че ти си взел тези пари, и в случай че ти дойдат на инспекция, би трябвало да ги имаш. Това не е ли рекет? Това са все неща, които тормозят бизнеса, и в " Синя България " сме изрично срещу такива практики от страна на страната.

- За какво да гласоподават пловдивчани този път?

- Нека първо добре да помислят, да огледат персоналния си живот – от какво са удовлетворени и от какво не, и тогава да създадат своя избор. Аз персонално считам, че " Синя България " е пътят към бъдещата мощна десница. Не е надалеч времето, които десни в миналото партии, които след това завиха към демократичното, ще дойдат при нас. Визирам ДСБ и " Да, България ". Затова и нашият слоган е " Синя България, тъй като има смисъл ".

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР