Тежка загуба на изборите, катастрофални резултати, поех отговорност и подадох

...
Тежка загуба на изборите, катастрофални резултати, поех отговорност и подадох
Коментари Харесай

Корнелия Нинова каза за Гергов, Добрев, Станишев, червените барони и олигарси

Тежка загуба на изборите, пагубни резултати, поех отговорност и подадох оставка. Някой назова това, което се случи дворцов прелом. Дворцов прелом с пешки и пионки, тъй като зад това, което се случва сега в БСП стоят напълно други сили. Това сподели някогашният ръководител на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ през годините тя се е изправила против пет мощни и огромни групи, които са се обединили и протичащото се с нея е естественият свършек.

" Червените барони на БСП, които за всички години не можаха да одобряват, че един елементарен социалист е оглавил партията. Втората група са алените олигарси, които през целия преход използваха БСП, с цел да натрупат персонално благосъстояние, вид Георги Гергов и Кирил Добрев. Третата група, която влиза внезапно е демократичното, олицетворявано от Сергей Станишев, те не можаха и няма в никакъв случай да ми простят моята борба с джендър идеологията. Четвъртата група е така наречен дълбока и паралелна страна – моделът ГЕРБ, Пеевски и всичко прикрито в този модел. И в последните години се включи президентът Радев, тъй като той желае да е алтернативата, да има лична партия, непрекъснато продуцираше партии и да унищожи БСП “, обясни Корнелия Нинова.

По думите ѝ тези групи са изпълнени с ненавист и желаят реванш. Нинова прикани същинските социалисти да не се поддават на хаос и внушения.

" Зафиров поема партията, Гуцанов групата, която е разграничена на две, Кристиян Вигенин – еврогрупата. Ще ги употребят, споделих им го – да свършите мръсната работа и ще ви изхвърлят, само че те в този момент са опиянени и вършат неточност след неточност. Болката ми е за БСП и за същинските социалисти. Най-много ме заболя от най-близките – Зафиров, Гуцанов, Вигенин “, уточни пред публичната телевизия Нинова.

Тя сподели, че няма връщане и изрично няма да си отдръпна оставката. По думите ѝ сега текат процеси за тя да не бъде позволена до директен избор за водач на БСП.

" Дали да бъда изключена от партията, дали да бъда осъдена една година да не мога да аплайвам за управителни постове. Седи един мозъчен концерн и умува по кой член от устава да ме накаже с една цел – служебно да ме отстранят от опцията да аплайвам още веднъж за ръководител. Искам да се обърна към социалистите – не давайте директният избор да падне и ръководителят да се избира от всички членове. Ако до септември и октомври към момента партия, организация и социалисти ме предлагат и желаят, ще обсъдим и ще реша “, заяви Корнелия Нинова.

Според нея ще има държавно управление сред ГЕРБ, ДПС и Има Такъв Народ.

" Не знам каква форма – коалиция или скрита поддръжка. Ние, несъмнено, ще гласуваме срещу. Мисля, че ще има държавно управление и е належащо да има. Още едни избори ще са злополука. Според мен Борисов ни хвърли в избори, с цел да смъкна резултата на ПП-ДБ и те да са по-слаби и да по-удобен сътрудник. Обаче сега се опасява от Пеевски да направи единствено подобен кабинет и търси още един сътрудник за заслон. Ако го създадат повторно, напълно са си изгубили мозъка “, разяснява някогашният ръководител на БСП.

По думите ѝ в БСП е имало хора, които желаят да ръководят с ГЕРБ и ДПС.

" Каквото мога ще направя в групата да не се поддържа такова държавно управление – на ГЕРБ ДПС и Има Такъв Народ. Досега възпирах тези неща, в този момент ще забележим “, добави Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР