Съединените американски щати са предоставили разузнавателни данни на украинските въоръжени

...
Съединените американски щати са предоставили разузнавателни данни на украинските въоръжени
Коментари Харесай

САЩ помагат на Украйна да избива руски генерали

Съединените американски щати са дали разследващи данни на украинските въоръжени сили, които са им разрешили да локализират и убият съветските генерали, изпратени на украинска земя, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

Киев твърди, че от началото на пълномащабната война, която Русия стартира непредизвикано на 24 февруари, 12 съветски генерали са били убити. Това е огромно число за няколко седмици, което учуди военните специалисти. Американски чиновници разкриха, че Вашингтон оказва помощ на украинските си сътрудници, само че не дадоха детайлности по какъв метод се събира разследващата информация, с цел да не се компрометират каналите за приемане на по този начин значимите данни.

Администрацията на американския президент Джо Байдън продължава да поставя старания да помогне на Киев да победи съветския окупатор. Разузнавателните данни включват придвижването на съветските войски. Съединени американски щати са се фокусирали върху това да схванат местоположението и други детайлности за мобилния щаб на съветските военни, който постоянно се реалокира. Украинските сили комбинират тази географска информация със личните си данни (включително прехванати разговори), с цел да извършат артилерийски удари и други офанзиви, посредством които унищожават високопоставени военни на РФ.

Споделянето на разследваща информация е единствено един от детайлите на голямата помощ, която оказват Съединени американски щати на Украйна, в това число тежко въоръжение и десетки милиарди долари финансова помощ. Разузнавателната информация играе решаваща роля на бойното поле. След като не съумя да напредне към Киев, съветската войска се прегрупира и в този момент е съсредоточила офанзивите си в Източна Украйна. Смята се, че американците събират разследващата информация за протичащото се в Украйна посредством спътници, само че американските чиновници, говорили пред вестника, не разкриват повече информация. Говорителят на Пентагона Джон Кърби също отхвърли да разяснява елементи. Но той удостовери, че „ Съединените щати дават на Украйна информация и разследващи данни, които да оказват помощ на украинците да се защитят “ от съветския агресор.

Експерти показват въпреки всичко, че не всички удари по съветски генерали са осъществени от Украйна благодарение на американски разследващи данни. Украинското разузнаване също събира значима информация, която след това употребява, с цел да нанесе съкрушителни удари по съветската войска. Други натовски страни също дават разследваща информация в действително време на украинските военни. Администрацията на Байдън също по този начин доставя ново оръжие, което би трябвало да усъвършенства способността на Украйна да таргетира висши съветски офицери. Такова оръжие е по-малката версия на дрона Switchblade, който може да се употребява за идентифициране и ликвидиране на обособени бойци, в това число генерали. Още преди нашествието на 24 февруари американското (и западното) разузнаване предупреждаваше, че ще се стигне до война. До момента, по данни на Киев, 24 700 съветски бойци са починали във войната. Москва отхвърля да разкрие действителния брой на убитите съветски бойци на украинска земя. Руската войска изненада военни специалисти със своята неопитност. Моралът в редиците на окупаторите също е невисок.

Въпреки че информацията, която Съединените щати предоставиха на Украйна, се оказа скъпа, съветските генерали постоянно са се излагали на електронно подслушване, като приказват по неподсигурени телефони и радиостанции, споделиха сегашни и някогашни американски военни чиновници. Това демонстрира неприятната дисциплинираност, неналичието на опит и арогантността на съветските въоръжени сили, които също така не оцениха вярно способността и желанието на Украйна да се пази. Окупаторите се надяваха, че за 3 дни ще завладяват Киев, само че вместо това бяха разгромени от украинската войска в Киевска област и избягаха назад към Беларус и Русия, откъдето нахлуха в Украйна на 24 февруари. Руската военна тактичност също направи висши генерали уязвими. Централизирана командна подчиненост от горната страна надолу дава пълномощия за взимане на решения единствено на най-високите равнища. Това принуди съветските генерали да вършат рисковани пътувания до фронтовата линия за решение на логистични и оперативни проблеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР