Има каскаден ефект по време на пандемията, който води до

...
Има каскаден ефект по време на пандемията, който води до
Коментари Харесай

Финансовите трудности на родителите могат да доведат децата до психологически проблеми

Има каскаден резултат по време на пандемията, който води до проблеми с психическото здраве при децата
Финансовите компликации на родителите могат да доведат децата до психически проблеми, сподели ново проучване, обвързвано с събитията по време на пандемията от COVID-19, заяви " Медикъл експрес ", представено от Българска телеграфна агенция.

Икономическата неустановеност е обвързвана с по-високи равнища на меланхолия при родителите, което наврежда на връзките в двойката. Резултатът е проблеми в общуването с децата. Психическото здраве на децата е потърпевшо по време на пандемията от ковид, сподели Джойс Лий - водещ създател на проучването, професор по обществени науки в щатския университет в Охайо.

Проучени са 259 родители, отглеждащи едно или повече деца до 12-годишна възраст.

Родителите са отговаряли на въпроси за съществуване на признаци, свързани с меланхолия, качество на връзката с колегата и демонстрация на неучтивост към децата. Родителите са оценявали и държанието на децата си и са давали информация за съществуване на признаци като самотност, рев, страхове и паника.

Открита е ясна връзка сред психическото здраве на родителите и икономическото богатство на фамилиите. Родителите, оценяващи финансовата обстановка в фамилията като несигурна, са страдали от признаци на меланхолия и проблеми с колегата. Те оповестяват за повече спречквания, споделя Лий. При сходни родители се среща и доста по-грубо родителиство, в това число физически санкции. Агресията на родителите предизвика в децата чест рев и чувство за самотност.

Имаме каскаден резултат по време на пандемията, който води до проблеми с психическото здраве при децата, споделя Лий.

Изследването демонстрира и неналичието на разлики сред половете. Това е ненапълно изненадващо, защото съгласно някои данни по време на пандемията майките са понесли по-голям удар, защото е трябвало да се грижат за децата си при затварянето на учебните заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР