Съдът в Одрин постанови доживотна присъда за убийството на граничния

...
Съдът в Одрин постанови доживотна присъда за убийството на граничния
Коментари Харесай

Доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

Съдът в Одрин постанови доживотна присъда за убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров. През ноември 2022 година, до момента в който изпълняваше служебните си отговорности по запазване на държавната граница, той беше убит от Енгин Ергуван, по запазване на държавната граница.

Той получи и 12 години затвор за опита за ликвидиране на Рашко Рашков и 6 месеца за нанесените вреди по автомобила на Министерство на вътрешните работи, съобщи БГНЕС.

Това заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пред bTV

Братът на Енгин - Мустафа, получи условна присъда и ще бъде под правосъден надзор. Решението може да бъде обжалвано в Апелативния и Върховния съд.

Днес се организира третото съвещание по делото. До момента не беше показана експертиза от българската страна за вредите по автомобила на граничния патрул. Материалните вреди са част от обвиняването.

През октомври предходната година братята Енгин и Мустафа Ердован отхвърлиха да е имало предумисъл в дейностите им. 

Няма все още данни за нахлуване в наша територия

Енгин Ердован съобщи тогава, че е стрелял в тъмното, откакто видял светлина. Помислил, че са афганистанци. Имал пушка, тъй като в региона имало диви свине и вълци. През това време брат му Мустафа спял. Двамата били полегнали в долчинка на път за близко село, където отивали, с цел да са овчари.

Българският служител на реда почина през вчерашния ден, откакто бе прострелян в главата на турската граница 

Мустафа удостовери, че брат му е стрелял, само че и той твърди, че в тъмното се заблудил, че стреля по афганистанци. Енгин сподели, че не са знаели че са в гранична зона, тъй като нямало табела. „ Виновен съм, само че стрелях по нехайство. Не одобрявам обвиняването за съзнателно ликвидиране “, сподели през октомври Енгин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР