С развитието на цивилизацията хората са започнали да използват топаза

...
С развитието на цивилизацията хората са започнали да използват топаза
Коментари Харесай

Значение и свойства на топаза

С развиването на цивилизацията хората са почнали да употребяват топаза за направа на бижута, въпреки преди този момент да са изработвали от него оръдия на труда поради неговата неотстъпчивост.

Най-разпространеният цвят на топаза е златистожълт с розов колорит. Най-ценен е топазът с розов или светлосин цвят. Понякога се срещат двуцветни топази – да вземем за пример розово-сини. Под въздействието на слънчевата светлина камъкът избледнява.

Значението на топаза е успокоение, мъдрост и доброта. Той подарява притежателя си с оптимизъм, оказва помощ му да усети насладата от живота и да усети вътрешен покой.

Човек, който носи украшения с топаз, става по-честен и умен, той не изпада в неоснователен яд, а демонстрира милосърдие в сериозни обстановки.

 Значение и свойства на топаза

Топазът е доста потребен за хора, които страдат от натрапчиви положения, меланхолия, неоснователен боязън. Древните гърци са считали, че топазът подарява мъжете с мъдрост, а дамите с хубост.

Накитите с топаз е потребно да се носят, когато би трябвало да се концентрирате, да съберете мислите си и да разсеете съмнениеята си преди да вземете значимо решение.

Топазът оказва помощ за сдобряването на скарани другари, отстранява омразата, неразбирането, подозрението и всевъзможни отрицателни връзки.

Лечебните свойства на топаза са разнородни. Той укрепва имунитета, форсира заздравяването на рани, лекува органите на храносмилането.

Той оказва помощ при обща уязвимост, късогледство и даже при душевен проблеми, въздейства благотворно при нервно безсилие и бодърствуване, гони напрежението и пази от меланхолия.

Хората, които са родени под знака на Скорпион, би трябвало да носят украшения с топаз. Те ги защищават от изпадане в крайности за възобновяване на салдото, както и за взимане ан решение в комплицирани обстановки.

Топазът оказва помощ на Скорпиона, когато му е мъчно да поддържа връзка с хората, изключително в случай че му се постанова да се сдобрява със остарели другари, с които от дълго време е скаран.

Топазът оказва помощ на Скорпиона да се управлява и да се въздържа от неуравновесено държание.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР