Строежът на мястото на баня Гъбата“ напредва с бавни темпове.

...
Строежът на мястото на баня Гъбата“ напредва с бавни темпове.
Коментари Харесай

Ето как върви строежът на мястото на баня „Гъбата“

Строежът на мястото на баня „ Гъбата “ напредва с мудни темпове. Това демонстрират фрагменти, запечатани с дрона „ Морско око “.

Строителството стартира през лятото на 2023 година. Преди същинските действия бе осъществено солидно подсилване в парцела.

Разрешението за градеж на мястото на Гъбата е от 13 май 2022 година и е за 12-етажна постройка. Тя е проектирана от архитектурно студио STARH, а реализатор е " Комфорт " ООД. Възложител е „ СВП инвест “ ООД.

Разрешението важи за период от 3 години. След започване на строителни действия работата би трябвало да завърши до 5 години.

Партерният етаж на новата постройка е планиран с търговски площи. На североизточната фаса ще е ситуиран централният вход на постройката. Обществените функционалности са ситуирани в първите три етажа, където ще има апартхотел с 27 жилището. Над тях функционалността е напълно жилищна. На етажите от 4 до 12 терасовидно за проектирани 33 жилища с друга величина. В подземните равнища за паркиране са планувани 88 паркоместа.

Припомняме, че през ноември 2022 година варненци предизвикаха подписка за спасяването на " Гъбата ", последва и жива верига към постройката. Тогава десетки жители се оповестиха в отбрана на остарялата социална баня и изрично срещу унищожаването на здания емблеми за морската столица без публично разискване и систематичното обезличаване на града.

Сградата на баня " Гъбата " е строена през 1966 година и е създание на aрх. Косьо Христов. Дълги години е дейна част от живота на варненци. Място с изключение на за неделната баня и за срещи и раздумки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР