Новата технология може да вдъхне живот на пациенти с тежки

...
Новата технология може да вдъхне живот на пациенти с тежки
Коментари Харесай

Това звучи страшно: BrainBridge представи роботизирана система за трансплантация на човешка глава

Новата технология може да вдъхне живот на пациенти с тежки болести. Но дали е единствено това?

BrainBridge, стартъп в региона на неврологията и биомедицинското инженерство, показа идея за революционна система за трансплантация на глава. Компанията възнамерява да създаде изцяло автоматизирана роботизирана система, която да може да прави тази комплицирана процедура през идващите осем години.

Потенциалът на сходна технология е голям – тя може да даде вяра на хора с неизлечими болести, невродегенеративни разстройства и парализа. BrainBridge планува бъдеще, в което на пациенти с неоперабилни положения ще може да се даде нов живот посредством цялостна подмяна на телата им със здрави донорски тела.

Наскоро оповестено видео показва комплицирана роботизирана система, която по едно и също време отстранява главите на донора и реципиента, след което трансферира главата на реципиента върху тялото на донора. Процедурата се управлява от изкуствен интелект и с потреблението на молекулярни изображения в действително време, с цел да се подсигурява, че гръбначният мозък, нервите и кръвоносните съдове са точно свързани.

Едно от главните провокации пред реализирането на тази амбициозна идея е актуалната неспособност за цялостно възобновяване на повредените нерви и гръбначен мозък. BrainBridge осъзнава тази преграда и интензивно набира най-хубавите специалисти в разнообразни области, които да работят дружно за превъзмогване на тези провокации. Компанията има вяра, че посредством основаването на среда за съдействие и привличането на надарени мозъци може да се форсира напредъкът в тази значима област.

В близко бъдеще компанията чака пробив в техниките за реорганизация на гръбначния мозък и трансплантация на цялото тяло посредством своите старания за научноизследователска и развойна активност. Дългосрочните проекти са да се направи гражданска война в опазването на здравето, като се открият нови хоризонти в здравната просвета и се разширят опциите в области, считани до момента за фантастични.

Перспективата за трансплантация на глава повдига комплицирани етични въпроси и проблеми. BrainBridge акцентира, че нейният метод се основава на строги научни проучвания и съблюдаване на най-високите етични стандарти. Компанията се ангажира да води открит разговор с научната общественост, политиците и обществеността за разискване на тези значими въпроси.

Тази технология, която би трябвало да се появи единствено след осем години повдига редица прекомерно плашещи въпроси. Много хора са на мнение, че трансплантирането на човешка глава е еднакво на подмяната на тялото. Не е мъчно да се планува, че по-богатите хора ще могат да си намират и подменят своите тела с по-млади. И може би да си обезпечат съвсем към този момент живот, тъй като младото тяло обезпечава превъзходна поддръжка на мозъка и продължителността на живота може да бъде удължена в действителност доста.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР