Кадър Нова ТВСпоред хората минимум 2000 лв трябва да е

...
Кадър Нова ТВСпоред хората минимум 2000 лв трябва да е
Коментари Харесай

КНСБ: 1454 лв е минималната сума за заплата на човек

Кадър Нова ТВ

Според хората най-малко 2000 лева би трябвало да е заплатата на човек, с цел да може да посрещна обикновено потребностите си.

Най-малко 1080 лв. да бъде минималната работна заплата от следващата година. Размерът се чака да е подобен, с цел да се доближи минималното заплащане, което би трябвало да е 50% от междинната заплата у нас. В един от най-бедните региони в страната – Монтана, стартира акция по отношение на по-високите приходи.

1080 лв. не са задоволителни, с цел да живеят хората обикновено, защото след удръжките заплатата е 838 лв., а прагът на беднотия е 526 лв., сподели регионалният координатор на КНСБ Мария Лазарова в ефира на „ Твоят ден “ по Нова нюз. Тя уточни, че самичък човек би трябвало да получава заплата от 1454 лева нето, а за семейство с едно дете и един работещ сумата би трябвало да 2616 лева Лазарова посочи, че данните са от изследване на КНСБ. Това е най-най-минималното, които човек би трябвало да получава.
`); break case width
 

Работодателите би трябвало да се съобразят с размера на минималната заплата. Извън София мъчно го вършат, да поддържат тези заплати. Подели сме акция да срещнем хората с трудовите и осигурителните им права, за пенсии, компенсации за безработица, изобщо всичко, което ги интересува ще ги консултираме. Ниските приходи са най-големия проблем.

На 1 септември би трябвало да се одобри разпореждане на Министерски съвет, сподели още експертът. С това разпореждане да се дефинира размера на минималната заплата и от 1 януари 2025 година би трябвало към този момент да се взимат 1080 лева като най-малко. Могат да се подават сигнали за нередности или ощетяване както при нас в КНСБ, так и в инспекцията по труда и да не се тормозят да го вършат.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР