Снимка: Булфото Фокусът на културните прояви на това място ще

...
Снимка: Булфото Фокусът на културните прояви на това място ще
Коментари Харесай

Централни хали в София отвориха врати, след 40 г. заработи и емблематичният часовник

Снимка: Булфото

Фокусът на културните прояви на това място ще бъдат културното завещание, изявите на млади и изгряващи актьори, кулинарната просвета и детската сцена.

В сутерена се намира и най-голямата у нас детска книжарница - с повърхност 500 квадратни метра. 

След близо 40 години пауза часовникът в кулата над входа на Централни хали още веднъж ще работи. Той ще свети, когато е мрачно и ще издава два разнообразни звукови сигнала - един на всеки четвърт час и различен - на всеки кръговиден час, заяви членът на управителния съвет на " Кауфланд България " Петя Владимирова.

Снимка: Булфото

По време на реставрацията е открит истинският часовников механизъм, който е бил инсталиран още през 1915 година, той е измит и реновиран и сега е изложен на второто равнище на магазина.

Близо 60 непоказвани до момента фотографии на Централни хали са открити благодарение на Регионалния исторически музей в София и Държавна организация " Архиви " и ще стоят изложени в магазина.

Общата стойност на инвестицията надвишава 50 млн. лева, а планът за вдъхването на нов живот на емблематичната постройка е съгласуван напълно с рекомендациите на Националния институт за недвижимо културно завещание и Министерството на културата, показват от компанията. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР