„С подозрение се отнасях към машинното гласуване. Гласувах обаче така.

...
„С подозрение се отнасях към машинното гласуване. Гласувах обаче така.
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Като не са на власт много ще оттеглят доверието си от ГЕРБ

„ С съмнение се отнасях към машинното гласоподаване. Гласувах обаче по този начин. Всеки компютърен глупак може да гласоподава. Трябва да се направи % машинно гласоподаване. Тази машина би трябвало да е обвързвана с центъра, като банкомат. Ще създадем естествени избори, което малко ще се промени и съотношението на силите, а може и да не се промени “, сподели политологът Андрей Райчев, представен от Българска национална телевизия.

Ако има нови избори, то те ще са непредвидими. Факторите са в разнообразни направления. В едната е изненада представянето на Трифонов. Отрицателното е, че доста приказват и нищо не вършат. „ По-вероятно е Слави да качи, само че надали доста. За ГЕРБ ще има евентуално отдръпване, защото ще спадне корпоративния избор. Като не са на власт доста хора незабавно ще отдръпват доверието си. Един Господ знае. Така или другояче няма да има трагична смяна при нови избори. Лошо няма. Най-хубавото е, че най-сетне има парламент. Хората споделят, че те се карали. Еми те са там, с цел да се карат. Замирисва съществено на парламент “, добавя Райчев.

Интересно е какво ще се направи в правосъдната система. Дали ще има време за конституционни промени. За Христо Иванов това е делото му на живота. Манолова наложи още първия ден своята фантазия – комисия за инспекция.

Райчев разяснява и протичащото в партията столетница: „ Нинова промени характера на партията. Тази партия е строена от съществени политици – Лилов, Луканов, Първанов. Това са хора, които направиха голяма и голяма структура, вътрешно спорна, хора които ненавиждат и такива, които обичат Тодор Живков и комплициран политически танц. „ Тя внезапно опрости структурата и я направи дребна. Нинова се опря на възприятието на члена на партията за правдивост. Хората се зарадваха на нейната поза – тя е първият водач, който упреква, а не застава в отбранителна позиция. Симпатизантите са от нея и тя евентуално ще бъде преизбирана доста пъти, само че от 30 000 души, а те бяха 400 000 души “, изясни политологът.

България без левица ще е още по-зле. Левицата е стабилизиращ фактор. „ Както виждаме, че и без десница е по този начин. Съюз на демократичните сили и реформаторите два пъти не влизаха в Народното събрание. Ние така и така имаме прекомерно доста център, а това е обвързвано с съществуването на „ мощния мъж “ – президента Радев, Слави Трифонов и така нататък “, изясни Райчев.

Българинът последните 20 години не желае да гласоподава за крила, а би трябвало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР