С началото на новата учебна година отново стартира съвместната инициатива

...
С началото на новата учебна година отново стартира съвместната инициатива
Коментари Харесай

КАТ и общината организират седмица на безопасността в Нови Искър

С началото на новата образователна година още веднъж започва взаимната самодейност на Столична община – Район „ Нови Искър ”, и Второ РУ- Столична дирекция на вътрешните работи. Социално-превантивната активност е с акцент ранна предварителна защита на противообществените прояви на малолетни и малолетни деца, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Усилията са съсредоточени за одобряване на ценностно отношение към законите, основаване на привички за безвредно държание и взимане на съответни решения в избрани обстановки, създаване на гражданска позиция и развиване на гражданска подготвеност, стимулиране на грижливост и разпоредителност измежду подрастващите.

Седмичен проект на събитията, проведени в границите на взаимната самодейност:

23 октомври – Ден на отворените порти в ПУ „ Нови Искър ” при Второ районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи. Сградата на сектора ще бъде посетена от всички възпитаници от 7-и клас, учащи на територията на Район „ Нови Искър ”. Учениците ще бъдат осведомени с активността на полицейските чиновници, ще участват и на лекция на тематика „ Пръстови отпечатъци и дактилоскопия ”;
24 октомври – от 16.00 часа в двора на ДГ 102 в кв. „ Гниляне ” децатаи техните родители ще могат да участват на проява „ залавяне на извършител ”;
25 октомври – сходна проява за децата и родителите им в двора на ДГ 121 в кв. ”Кумарица ”;
26 октомври – възпитаници от 7-и клас един до друг с полицейски чиновници ще правят пътен надзор „ Спиране и инспекция транспортно средство ”. За демонстрациите е направен прелиминарен график и са формирани два лъча:
Първи лъч:

8.30- 9.30 часа – 172 ОУ, кв. ”Гниляне ”;

10.00-11.45 часа – 117 ОУ, с. Световрачане;

11.30-12.45 часа – 176 ОУ, с. Негован;

13.00-14.45 часа – 160 ОУ, с. Чепинци.

Втори лъч:

9.30-10.45 часа – 170 СОУ, кв. „ Курило ”;

11.00-13.00 часа – 179 ОУ, с. Доброславци;

13.30-14.45 часа – 171 ОУ, кв. „ Кумарица ”.

Финалът на „ Детска полиция Нови Искър ” е на 27 октомври от 11. 00 часа на стадиона в кв. „ Кумарица ”, Нови Искър. Присъстващите ще имат опцията да следят показване на полицейска техника, коне и кучета. В програмата е планувано и съревнование по пейнтбол, участниците в което ще бъдат определени с викторина.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР