С идването на все по-хубавото време се увеличава желанието за

...
С идването на все по-хубавото време се увеличава желанието за
Коментари Харесай

Преди пътуването с колата

С идването на все по-хубавото време се усилва желанието за пътувания и фамилни визити с кола. Следните препоръки ще ви оказват помощ да стигнете безвредно до вашата дестинация:

Преди шофиране проверете дали има задоволително двигателно масло, охлаждаща течност, спирачна течност и течност за миене на предното стъкло. Това е значимо за вярното действие на автомобила и сигурността при шофиране.

Акумулаторът и електрическата система на автомобила би трябвало да се ревизират, защото ниските температури през зимата може да са повлияли на работата на акумулатора. Батерията би трябвало да е изцяло заредена и връзките би трябвало да са без наслойка.

Неправилното налягане на помпане поврежда гумата. Износва се по-бързо, сцеплението и спирачната й мощ понижават, съпротивлението при търкаляне и разходът на гориво се усилват. Налягането на въздуха при студени гуми би трябвало да се ревизира постоянно, изключително преди дълги пътувания. Дълбочината на грайфера въздейства върху сцеплението на гумата, дължината на спирачния път и риска от аквапланинг.

Предвидливото защитно шофиране и спазването на безвредна отдалеченост би трябвало да са даденост при пътуванията. При промяна на лентите и маневри при изпреварване се уверете, че има задоволително разстояние от идващите транспортни средства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР