Kia представя EV3 – електрически SUV с иновативни технологии и

...
Kia представя EV3 – електрически SUV с иновативни технологии и
Коментари Харесай

Всичко за ... Новата 100% електрическа KIA EV3

Kia показва EV3 – електрически SUV с новаторски технологии и авангарден дизайн

С представянето на EV3, Kia дава нова формулировка на пазарния сегмент на компактните електрически SUV коли. Новият EV3 впечатлява със своята смела осанка и реформаторски решения в интериорния дизайн. Конструиран на база новаторската стилистична философия и качества на по-големия, неведнъж награждаван EV9, моделът показва своята неповторима еднаквост, откроявайки се измежду останалите представители в класа. Kia EV3 отразява идващия стадий в прехода на Kia към снабдител на решения за устойчива подвижност.

Целта на новия EV3 е да дава практични решения, които дават отговор на самостоятелните потребности на потребителите и спомагат за възстановяване на тяхното всекидневие. Самоуверената осанка и новаторският интериор са съчетани с присъщата за SUV моделите по-висока позиция и блян тези преимущества да станат притежание за по-широка публика. Прилагайки педантично внимание при избора на материалите и качеството на осъществяване, експертите на марката са се постарали да повдигнат на ново, по-високо равнище стандартите в пазарния сегмент на компактните SUV модели – на първо място във връзка с интериора на EV3. Компактен, само че извънредно добре оборудван, новият EV3 се преглежда от Kia като движеща мощ за позитивна смяна - както за марката, по този начин и за света.

Философията " Opposites United " (Единство на противоположностите) в дизайна на Kia, която залага на изобретателната сила и напрежението сред другите по темперамент качества и детайли в естествената среда и модерното човешко общество за основаването на хармонично изцяло произведение, е в основата и на прогресивния, динамичен и изразителен дизайн на Kia EV3. Той укрепва прочувственото лъчение и придава нова аура на идващото потомство модели Kia.

" EV3 въплъщава съвършено нашата стилистична философия - комбиниране от освободен и палав дизайн и добре премислена функционалност. Макар и в стилен формат, вдъхновяващата осанка крие в себе си открит и необятен интериор, който слага акцент върху спокойствието и чувството за наслаждение при всяко пътешестване ", споделя Карим Хабиб, изпълнителен вицепрезидент и началник на Kia Global Design.

" Следвайки тази логичност, устремената към бъдещето естетиката на EV3 е в допълнение подчертана от гама свежи и дръзки екстериорни цветове, а просторната вътрешна атмосфера и потреблението на нови органични материали основават младежко чувство за сила и динамичен дух. "

Външен дизайн – хармонична геометрична композиция от целенасоченост и страст
Забележителната линия на покрива и геометричните форми на каросерията на новия EV3 са съчетани в хармонично цяло, инкорпорирайки стилистичната философия на Kia " Opposites United ".

В профил, линията на EV3 излъчва динамичност и мощност. Дългият, снижаващ се покрив и оформлението на задното стъкло в жанр хечбек отразяват високотехнологичния аспект в дизайна на каросерията. Динамичната природа в силуета на EV3 е съчетана с необятен салон, който усилва оптимално вътрешното пространство. Обемите и графиките в структурата основават самобитна контрастна естетика сред двете характерности и акцентира в допълнение новаторския, авангарден темперамент на EV3.

19 ” джанти с полирана повърхнина са един от най-впечатляващите образни акценти на новия електрически SUV модел. Уверено ситуирани в квадратно обрисуваните очертания на арките на калниците, колелата отразяват съвършено философията в дизайна на марката със своето комбиниране от забележителна геометрична графика и контрастно осъществяване на повърхностите.

Оформлението на предната част на новия EV3 излъчва непоколебимо наличие. Вертикално насочените фарове способстват за образуването на необятна, извънредно самоуверена външност. Усещането за размер е съчетано с отчетливата графика и мускулестата осанка, хармониращи с цялостното лъчение на каросерията.

В задната част проличава майсторски подчертаната високотехнологична хармония на формите и целеустремената стойка на EV3. Задните панели укрепват връзката сред солидния дизайн на задните странични колони на покрива и неговата динамична линия, като в допълнение ускоряват чувството за мощност. Дизайнът на задните светлини е обикновен, геометричен и разрешава гладко обединение със задното стъкло. В унисон със светлинната графика в жанр „ звезден атлас ” в „ тигровото лице ” на предницата, дизайнът на задните светлини придава необятен и техничен образ с очебийно футуристично лъчение.

Новият EV3 предлага палитра от девет цвята на външното лаково покритие на каросерията, четири от които са основани особено за новия модел – сиво Shale Grey, зелено Aventurine Green, хладно Frost Clue и топла Terracotta.

Вертикалните и хоризонтални графики в технократски жанр отразяват по-дръзкия темперамент на EV3 GT-Line в контрастност с огромните черни площи на панелите на каросерията. Характерната за EV3 долна ризница също е обвързвана и интегрирана в каросерията по метод, който основава по-спортно и изтънчено лъчение на дизайна. Високотехнологичният жанр в графичното осъществяване се повтаря и в оформлението на задната част на каросерията, включвайки присъща триъгълна настройка в долната част на бронята, която припомня нападателния резултат, употребен в дизайна на предната част.

Вътрешен дизайн - въодушевена от природата хармония за повече уют и улеснение на пасажерите

Интериорният дизайн на EV3 се отличава с просторни размери и задоволително място за комфортно настаняване на петима души. Съчетавайки хармонично противоположни по темперамент въздействия по изключително акуратен, банален и ефикасен метод, дизайнерите на Kia са основали извънредно функционално и практично в своята хармония вътрешно пространство с приветливо лъчение и атмосфера, на която пасажерите могат да се любуват при всяко пътешестване.
Изчистеният, явен и хармонично изтънчен темперамент на арматурното табло е комбиниран с футуристични линии, с цел да придаде вдъхновяващо чувство за целенасоченост. Двата сензорни екрана с диагонал 12,3 ” са допълнени от 5 ” обособен екран за сензорно ръководство с допиране на функционалностите на климатичната апаратура. Целият този потребителски интерфейс показва информацията посредством кристално ясни графики и дава опция на лидера да ги употребява без разпръскване и по изцяло подсъзнателен метод. Екранът се простира до центъра на арматурното табло, с което обезпечава комфортен достъп до ръководството на функционалностите за забавление и навигация, и за пасажера на предната седалка.

Интуитивното ръководство на функционалностите спомага и за повишение на сигурността, защото лидерът може да остане с ръце на кормилото и да се концентрира оптимално върху пътя. Много от функционалностите на EV3 могат да се ръководят с едно допиране на бутоните на кормилото, като измежду тях са изборът на режим на шофиране, круз контрола, мултимедийните приложения и навигацията. Допълнителният комплект бутони, вграден хармонично под централния екран обезпечава пряк достъп до ръководство на функционалностите като карта, спомагателни медии и настройване на настройките на разнообразни системи в автомобила.

Елегантно завършената централна подпора разделя пространството на лидера от това на неговия сателит. Сред нейните функционалности са плъзгаща се масичка и поделение за предпазване на движимости, които дават опция за гъвкави конфигурации според от съответните потребности и условия на пасажерите. Пространството в долната част на конзолата може да се употребява за предпазване на питиета, закуски и даже дребни чанти и раници, до момента в който персоналните електронни и мобилни устройства като преносими компютри и таблети да вземем за пример, могат да се слагат комфортно и устойчиво на масичката, когато автомобилът не се движи.

Плъзгащата се маса акцентира уюта в атмосферата на EV3, който припомня удобствата в дома и надалеч надвишава типичното за стандартните автомобилни интериори чувство. Наред с богатите благоприятни условия за контролиране на индиректното вътрешно осветяване и извънредно комфортните седалки с функционалности като USB Type-C портове за зареждане и режим за отмора с разгръщане на облегалката, плъзгащата се масичка разрешава на пасажерите да се насладят на оптимално освежаваща отмора в моментите, в които EV3 не се движи - да вземем за пример при паркиране на зарядна станция.

При основаването на интериора на EV3, дизайнерите на Kia са почерпили ентусиазъм от природата и този метод е оказал доста влияние върху подбора на цветовете, материалите на тапицериите и облицовките, и декоративните панели в интериора на компактния SUV модел. Вдъхновени от естествените стихии - въздух, земя и вода, бъдещите притежатели на модела могат да създадат своя избор всред редица впечатляващи осъществявания - в това число Subtle Grey, Warm Grey и Blue. Опцията Onyx Black остава непокътната територия на равнището на съоръжение GT-Line.

Както при всеки нов модел на Kia, EV3 включва разнообразни екологично устойчиви детайли, с цел да форсира огромното природосъобразно развиване на обществото и промишлеността. Тези детайли и материи са ситуирани в целия интериор на автомобила. В облицовките на арматурното табло и вратите да вземем за пример е употребена рециклирана тъкан с първокласно качество, която основава извънредно уютно и първокласно чувство. В доста области на интериора на новия EV3 като да вземем за пример в седалките, облицовката на тавана, подлакътниците във вратите, постелките на пода и панела под задния прозорец, могат да бъдат открити и детайли, направени от полиетилен терефталат (PET) – един от най-лесно поддаващите се на вторична обработка и преработване полимерни материали в света.

Изцяло електрическо задвижване – незабравим самостоятелен пробег и свръхбързо зареждане

Kia EV3 е с дължина 4300 мм, ширина 1850 мм и височина 1560 мм при междуосно разстояние от 2680 мм. Моделът употребява съвременна, напълно електрическа система за задвижване с предно предаване, основана на световната модулна платформа E-GMP (Electric Global Modular Platform) за модели с електрическо задвижване и четвърто потомство акумулаторни акумулатори на Kia. Стандартният вид EV3 Standard се предлага с потенциал на акумулаторната батерия 58,3 кВтч, до момента в който EV3 Long Range е оборудван с акумулаторна батерия с потенциал 81,4 кВтч.

И двете версии употребяват тягов електродвигател с мощ 150 кВт и оптимален въртящ миг 283 Нм, който разрешава чудесно време за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 7,5 секунди. Максималната скорост на EV3 е 170 км/ч.

" Kia EV3 е съвременен електрически автомобил, създаден и планиран по този начин, че да отговори на условията на клиентите и техните полезности за стабилно развиване. Моделът предлага едни от най-хубавите в класа индикатори във връзка с пътническото и багажно пространство, а с помощта на нашата гъвкава градивна архитектура E-GMP обезпечава и най-хубавия в своя клас самостоятелен пробег на електричество. С новия EV3 марката Kia дава нова формулировка на електрическия SUV сегмент, лансирайки богато оборудван с новаторски технологии и функционалности стилен модел ", уточни вицепрезидентът и началник на световното бизнес обмисляне на Kia Спенсър Чо.

Както и при по-големия SUV модел EV9, инженерите на Kia са осъществили редица усъвършенствания в устрема към реализиране на оптимална успеваемост при EV3. Новото попълнение в гамата се отличава с усъвършенствана аеродинамика на каросерията, която включва напълно затворена с 3D панели подова секция и впечатляващо невисок коефициент на въздушно противодействие от едвам 0,263. Най-модерните софтуерни решения са употребявани и в модулите за ръководство на акумулаторната батерия BMU (Battery Management Unit) и за следене и надзор на работата на акумулаторните кафези CMU (Cell Monitoring Unit), които подсигуряват, че акумулаторните акумулатори с високо напрежение и потенциал 58,3 кВтч и 81,4 кВтч ще съхраняват и управляват силата допустимо най-ефективно.

EV3 Long Range предлага самостоятелен пробег до 600 км (според условията на WLTP). Тези впечатляващи благоприятни условия обезпечават нужната независимост и еластичност на потребителите, които вършат своите първи крачки в света на електрическата подвижност и им дават цялостна убеденост даже при пътешестване на по-дълги дистанции. А когато EV3 се нуждае от зареждане, пасажерите могат да се провиснал удобно в обзаведения като съвременно и практично жилище интериор и да прекарат прелестно късото време на престой, което с помощта на усъвършенстваната система за ръководство на зареждането на Kia лишава 31 минути при възобновяване на заряда на акумулаторната батерия от 10 до 80%.

Авангардни технологии и високо равнище на сигурност и сигурност

При новия EV3 инженерите на Kia са употребявали голям брой извънредно съвременни и високотехнологични системи и функционалности за сигурност, шофиране, комфорт и зареждане, които нормално се срещат единствено при по-големите електрически SUV коли. По този метод бъдещите притежатели на модела ще се любуват на стойностен артикул, чиито качества надвишават доста тези, които сега се оферират в сегмента на компактните SUV модели. EV3 ще даде доста по-различно, великолепно чувство спрямо стандартните коли с мотори с вътрешно горене.
Сред модерните технологии и системи за асистенция на лидера ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) е и електрическата система за динамично систематизиране на тягата eDTVC (Electric Dynamic Torque Vectoring Control), която подсигурява гладко и динамично придвижване при постоянен контакт с пътя. Системата за асистенция за попречване на насрещен удар FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), асистентът за поддържане на лентата за придвижване LKA (Lane Keeping Assist) и за шофиране по автомагистрала HDA (Highway Driving Assist), и асистентът за отбягване на конфликт при паркиране на заден ход RPCA (Reverse Parking Collision-Avoidance Assist) обезпечават спомагателна поддръжка и дават убеденост на лидера по време на всяко пътешестване, без значение от неговата дълготрайност.

Интелигентният помощник за отдалечено паркиране RSPA (Remote Smart Parking Assist) дава опция на притежателя да маневрира решително и безвредно с EV3 даже в доста тесни пространства за паркиране. Ново качество и високи технологии в сегмента на компактните електрически SUV модели внася и Head-up екрана (HUD) с диагонал 12 ”, който прожектира най-важната за лидера информация непосредствено върху челното стъкло, свеждайки до най-малко заплахата от разпръскване и загуба на централизация върху пътната конюнктура.

EV3 е и първият модел, който се възползва от преимуществата на новата технология за рекуперативно прекъсване i-Pedal 3.0 на Kia. При нея лидерът разполага с опция за контролиране на равнището на рекуперация съгласно съответните условия или персонални желания, тъй че да се възползва от удобствата на шофиране „ с един педал ”. По този метод се реализира оптималната енергийна успеваемост и намаление на напрежението и умората на лидера при дълги пътувания, което на собствен ред разрешава изминаване на по-големи дистанции с едно зареждане и прави пътуването по-приятно и удобно.

С представянето на новия EV3, Kia става първият авто производител, който вкарва функционалността V2L (Vehicle-to-Load) за зареждане и зареждане на външни потребители в сегмента на компактните електрически SUV модели, осигурявайки на лидера и неговите спътници свободата и функционалността за включване в автомобила на разнообразни външни устройства като преносими компютри, дребни хладилници, кафемашини или сешоари. От друга страна цифровият ключ за достъп Digital Key 2.0 на Kia обезпечава опция за отбягване на физически ключ и разрешава EV3 да бъде отключван и стартиран благодарение на персоналния смарт телефон или смарт часовник. Едновременно с това, цифровият ключ на EV3 може да се споделя комфортно и несъмнено с приятелите или членове на фамилията.

Нови, по-високи равнища на новаторски технологии и цифрова съгласуваност

За да добави чувството за цялостна смяна, отразено в напомнящия уюта на жилищно пространство интериор, експертите на Kia са оборудвали новия EV3 и с всеобхватна гама от функционалности за информационна съгласуваност и занимания. Повечето от тях са проектирани по този начин, че да се употребяват безвредно и когато автомобилът е в придвижване, само че има и приложения, които могат да се употребяват единствено при имобилен автомобил с включен режим P (Рark) на трансмисията.

Чрез своята услуга Premium Streaming, Kia дава на своите клиенти разнообразно стрийминг наличие на основата на операционната система LG Web OS. Сред тях са и аркадни игри, които дават опция на пасажерите да играят и да се забавляват в автомобила. Вълнуващите прекарвания печелят в допълнение и от висококачествения тон на аудиосистемата Harman Kardon в новия EV3, която дава сравнимо с това на домашното кино качество на акустиката.

" Автомобилите към този момент не са единствено средство за напредване, а действително продължение на нашето витално пространство. Разработен за да предложи многочислени насочени към клиента нововъведения, EV3 дава наличие със завлядяващо сетивата качество от нашите първокласни стрийминг услуги и с водещата в този клас озвучителна система ", показва Чанг Сунг Рю, старши вицепрезидент и началник на отдел " Глобален маркетинг и потребителско преживяване " в Kia. " Предоставянето на опция за цифрова персонализация на интериора на EV3 посредством услугите на Kia Connect Store е сравнимо с метода, по който човек би персонализирал персоналния си смарт телефон. Наред с внедряването на интелигентния AI Assistant на Kia, тези образци акцентират в допълнение способността на EV3 да отговори на непрекъснато изменящите се и възходящи условия на клиентите на марката. "

EV3 дава опция на пасажерите да придадат самостоятелен образ на екраните на арматурното табло и инфоразвлекателната система на автомобила – да вземем за пример с въодушевени от тимовете на Националната баскетболна лига NBA тематики. Персонализираните тематики демонстрират цветовете, графиките и анимациите на тимовете и могат да се поръчат и изтеглят с лекост от цифровия онлайн магазин Kia Connect. В бъдеще Kia възнамерява да разшири палитрата от тематики, предоставяйки още по-широки благоприятни условия за самостоятелно оформление по избор на клиента.

EV3 е първият електрически автомобил на марката, който разполага с интелигентната функционалност AI Assistant, която неотдавна направи своя дебют в компактния седан Kia K4. Тази технология дава на клиентите съвременен и новаторски прийом за директно и изцяло интуитивно взаимоотношение и ръководство на функционалностите на автомобила, повишавайки доста удобството и успеваемостта на общуването сред индивида и машината. Напомнящият връзката с обикновено човешко създание помощник е подготвен постоянно да поддържа и въодушеви лидера и неговите спътници по време на път и в моментите на отмора, помагайки им да опознаят по-добре света към тях, до момента в който се забавляват. Предстои Kia скоро да стартира внедряването на тези функционалности и в други свои електрически модели след техния дебют в новия EV3.

С консолидираното на генеративния изкуствен интелект (AI), асистентът за гласово ръководство на Kia придобива нови, още по-впечатляващи качества. Генеративният изкуствен интелект (Generative AI) е в положение да схваща въпроси, сложени в комплициран подтекст, както и да възприема команди, подадени с разговорни изречения – благоприятни условия, които му разрешават да води натурален диалог с лидера и пасажерите в автомобила. Асистентът с изкуствен интелект може да бъде доста потребен в планирането на пътуванията и да насочи потребителите по какъв начин да се възползват оптимално от функционалностите и опциите на автомобила - в това число за развлечения и при търсенето на друга информация.

Първоначално тази функционалност ще бъде показана на пазара в Южна Корея, само че Kia възнамерява скоро да разшири обсега и гамата от услугите на AI Assistant и на пазарите в Европа. Тази технология се развива непрестанно и в бъдеще ще дава все по-широк набор от спомагателни потребни благоприятни условия и улеснения за потребителите.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР