Ford обяви, че един от най-екстремните автомобили в цялата история

...
Ford обяви, че един от най-екстремните автомобили в цялата история
Коментари Харесай

MUSTANG GTD с премиера в Европа на Льо Ман

Ford разгласи, че един от най-екстремните коли в цялата история на марката- MUSTANG GTD, ще означи европейската си премиера по време на тазгодишното издание на именитата конкуренцията 24-те часа на Льо Ман през юни. От компанията споделят също по този начин, че автомобилът ще бъде демонстриран и по време на 24-те часа на Спа, както и на Goodwood Festival of Speed във Англия.

" С Mustang GTD ние се заехме да създадем спортна кола за пътя, със сърцето на Mustang и волята да победим най-хубавите на Европа ", разяснява Джим Оуенс, бранд управител на плана Mustang GTD. " Откакто отворихме поръчките за северноамерикански консуматори, видяхме клиенти да реагират на тази мотивация ".

Mustang GTD, който ще бъде разполагаем в извънредно лимитирана серия, е оценен от Ford на 300 000 щатски $, като, вследствие на това, че е създаден дружно с Mustang GT3, дава обещание най-хубавата софтуерна база, която в миналото е била интегрирана на борда на Mustang.

С предстояща оптималната мощ от над 800 конски сили, Mustang GTD е оборудван с 5.2-литров, V-образен, осемцилиндров мотор и 8-степенна роботизирана предавателна кутия.

Mustang GTD се отличава с извънредно сериозна приложимост на въглеродни влакна в структурата си, дейна аеродинамика, регулируемо окачване за пистата и за ежедневна приложимост, карбонов кардан, олекотени магнезиеви джанти, опция за поръчка на титаниева изпускателна система, карбон-керамични спирачни дискове и други.

От Ford разясняват, че североамериканските алокациите на Mustang GTD (2025-2026), който и времето на пистата Нюрбургринг преди края на година, са завършили с повече от 7500 поръчки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР