С идването на лятото боклуците отново започнаха да преливат от

...
С идването на лятото боклуците отново започнаха да преливат от
Коментари Харесай

Контейнерите за смет във Варна отново отесняха

С идването на лятото боклуците още веднъж започнаха да преливат от контейнерите за битова боклук във Варна, а на дневен ред за поредна година излезе казусът със сметосъбирането и сметоизвозването в морската столица.

Репортерска инспекция на Moreto.net в края на съботния ден откри претъпкани контейнери в централната част на града. По цялата дължина на ул. " Княз Николаевич " (близо 700 метра) всички съдове за боклук (без изключение) бяха цялостни до горе, а към тях бе претрупано с боклуци, които птици, животни и вятър разпиляваха.

Същото бе ситуацията и на ул. " Любен Каравелов " зад Икономически университет. По улиците към " Севастопол " (между Община Варна, ФКЦ, Летен спектакъл, Икономически университет и пл. " Съединение " ситуацията бе по-добре, само че още веднъж не липсваха цялостни контейнери със боклук към тях.

Ще се стигне ли до ситуацията от предходната година или ще бъдат взети ограничения е въпрос на дни да разберем. Ясно е единствено, че е повече от неприемливо морската столица, град с искания да бъде курортен, да не може да се оправи с боклука в интервал, в който чака туристи. При това да не може да се оправи за поредна година, а да счита за триумф наложените санкции на компаниите за сметосъбиране.

И да, туристите и растежът на пребиващите през летните месеци във Варна са " отговорни " за множеството боклуци. Но отговорни за това, че тези боклуци не се събират и сметоизвозват съответно е на възложителите от Община Варна и на изпълнителите от компаниите, ангажирани с тази активност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР