С двойни бурни аплодисменти депутатите от Демократична България, Има такъв

...
С двойни бурни аплодисменти депутатите от Демократична България, Има такъв
Коментари Харесай

Повече секции в чужбина. Овации в зала

С двойни бурни овации депутатите от Демократична България, „ ИТН ” и „ Изправи се! Мутри вън! Посрещнаха гласуването и прегласуването на предложенията им за повече изборни секции в чужбина. При прегласуването за тях гласоподаваха 117 души „ За ”. 8 гласоподаваха срещу, 107 се въздържаха. Това бяха депутати на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и на " Българска социалистическа партия за България ".

С смяната изборните секции отвън страната ще се образуват там, където има дипломатическо или консулско посланичество и при съществуване на не по-малко от 40 гласоподаватели, както и в местата, в които на извършени до 5 години преди изорния ден избори е имало формирана най-малко една изборна секция, в която са дали своят вот не по-малко от 100 гласоподаватели.

Също по този начин се предлага отвън тези случаи по преценка на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства въз основа на общия брой подадени заявки или на общи брой на гласувалите на предишни избори, в това число и когато броят на подадените заявки за несъмнено място, е по-малък от 40.

Преди това обаче депутатите оставиха в Изборния кодекс наредбата, която не разрешава формиране на изборни секции отвън територията на дипломатическите и консулските представителства.

Дебат за вота в Турция отвори Велизар Енчев преди гласуването. Той обаче прерасна в полемика за емигриралите българи.

Предложението за секциите отвън страната връща Турция като решителен фактор в изборния ни развой - концертите с възрожденски песни за стръв ли бяха?, сподели Велизар Енчев. Българите в Турция по-малко българи ли са, опонира му Вежди Рашидов. Той остро се опълчи на деленето на българите, само че акцентира, че тези, които заплащат налозите си у нас имат по-голямо съображение да дефинират живота в страната, от тези, които заплащат налози на английската кралица.

" Защо продължаваме да ограничаваме правата на тези български жители, когато не им осигуряваме различния прийом те да отидат и упражнят правото си на глас. Според мен никой в тази зала не може да уточни една причина, също така, че би трябвало да ограничим една страна и по този метод да повлечем всички останали ", ръководителят на Народно събрание още Ива Митева.

Срам ме  е от вас – да дискриминирате българите, няколко пъти повтори Мика Зайкова / ”Има такъм народ ”/. Възродителният развой свърши, Турция и ние сме член на НАТО - апелирам дръжте се отговорно към България, а не по отношение на фантасмагориите си, сподели на Велизар Енчев и Арман Бабикян /Изправи се! Мутри вън/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР