Руското външно министерство призова всички страни в спорния регион Нагорни

...
Руското външно министерство призова всички страни в спорния регион Нагорни
Коментари Харесай

Русия с призив за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

Руското външно министерство прикани всички страни в противоречивия район Нагорни Карабах неотложно да прекратят огъня и да стартират договаряния на фона на последното разпалване на напрежението, съобщи " Спутник ". " Призоваваме всички страни неотложно да спрат огъня и да стартират договаряния, с цел да стабилизират обстановката ", се споделя в изказването на съветското външно министерство.

Москва означи отчети, показващи ескалация на напрежението в противоречивия район, и също по този начин призна доказателства, че има жертви вследствие на последното експлоадиране на принуждение, съобщи министерството.

Министерството на защитата на Азербайджан заяви в ранните часове на сутринта, че арменските военни са почнали обстрел на обитаеми места по линията на контакт.

Властите в Ереван също упрекнаха азербайджанските въоръжени сили в обстрел на цивилни селища. И двете страни настояват, че са нанасяли удари по военни цели през целия ден. По-рано президентът на непризнатата отделила се Република Арцах (Република Нагорни Карабах) Араик Арутюнян разгласи военно състояние и разгласи пълномащабна готовност на жителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР