Короната отново е за България. Стилияна Николова е новата европейска

...
Короната отново е за България. Стилияна Николова е новата европейска
Коментари Харесай

Стилияна Николова е новата кралица на Европа

Короната още веднъж е за България. Стилияна Николова е новата европейска шампионка в многобоя в художествената гимнастика, заяви.

Снимка:Стилияна Николова е новата европейска шампионка

Българката сподели извънредно постоянна игра и остави зад себе си София Рафаели и Дария Варфоломеев.



Европейската шампионка от 2023-а Боряна Калейн позволи лека неправилност на обръч и изпускане на топка, което я остави отвън подиума. Тя приключи 4-та.

Снимка:Боряна Калейн
Най-високата оценка
Николова попадна по чоп във втората група, а огромната част от фаворитките бяха в първата. След първия поток в подреждането поведе международната шампионка от София 2022 София Рафаели, следвана от международната шампионка от Валенсия 2023 Дария Варфоломеев и европейската шампионка от Баку 2023 Боряна Калейн.
Бухалки


Стилияна стартира с бухалки и получи най-високата оценка на уреда 36,050. Следващото й изиграване с лента също бе безупречно и оценено с най-вече точки за уреда в този многобой - 34,800.
Обръч


На обръч Стили имаше леко съмнение и получи 35,700, като единствено София Рафаели имаше по-висока оценка от 36,300. В последното си излизане на килима българката още веднъж бе безапелационна и с високата оценка от 37,200 не остави подозрение в класата си.



С общ общ брой от 143,750 тя остави Рафаели на 4 точки зад нея, а Варфоломеев на 5,300.

Започнасъстезанието при ансамблите, където България ще опита да отбрани купата си от Баку. Момичетата на Весела Димитрова и Ясена Стойнева са в състав Камелия Петрова, Маргарита Василева, София Иванова, Рейчъл Стоянов и Магдалина Миневска. България води и в отборната конкуренция, като за нея ще се броят и оценките на ансамбъла.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР