Страните от Г7 засега не могат да вземат решение за

...
Страните от Г7 засега не могат да вземат решение за
Коментари Харесай

Г-7 не може да реши за замразените руски активи

Страните от Г7 към този момент не могат да вземат решение за конфискуването на замразените активи на Русия. Това стана ясно и след днешната среща на финансовите министри и централните банкери на седемте.

Най-реалистичният вид е да бъде провиснал заем на Украйна, който да бъде гарантиран с облагите от съветските активи, на стойност към 300 милиарда $. Това изясни финансовият министър на Съединените щати.

Джанет Йелън посочи, че никакви разновидности не са изцяло изключени, което е намек, че е допустимо да бъдат иззети всичките активи. Това би била невиждана стъпка, която Русия гневно подлага на критика.

„ Винаги собствеността на други страни, в това число златото и запасите на Централната банка, е била табу за всевъзможни наказания. Но идеологията се смени и никакви законови учредения не работят за западните страни.

Сега споделят: „ Все още не взимаме златото и запасите ”, само че приходите от тях ще бъдат ориентирани към потребности, които те преценяват. Ние също имаме такива благоприятни условия. Имаме замразени активи и те също носят доходи. Ако вземат такова решение, ние ще им отговорим със същото. Така че имаме отговор ”, съобщи министърът на финансите на Русия Антон Силуанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР