Пращат ги на фронта в УкрайнаБроят на задържаните в руските

...
Пращат ги на фронта в УкрайнаБроят на задържаните в руските
Коментари Харесай

Броят на затворниците в Русия се е стопил с 58 000 през 2023 г.

Пращат ги на фронта в Украйна

Броят на арестуваните в съветските затвори е намалял с 58 000 души през предходната година, оповестяват съветски самостоятелни медии, представени от Ройтерс. Спадът се дължи частично на набирането на наказани за присъединяване в боевете в Украйна, отбелязва организацията.

Общо към 105 000 пандизчии са били освободени в интервала 2022-2023 година, оповестяват медиите, като се базират на данни, оповестени в формалния вестник на съветската затворническа работа.

Русия има един от най-високите проценти на лишени от независимост в света и голяма мрежа от затвори и трудови лагери, разпростряли се в цялата страна.

Москва стартира да набира пандизчии да се бият в Украйна през 2022 година Тогава Евгений Пригожин, починалият началник на наемническата формация " Вагнер ", стартира да обикаля наказателните колонии, предлагайки на пандизчиите опрощение, в случай че оцелеят шест месеца на фронта. 

По-късно той почина в самолетна злополука предходната година, два месеца откакто оглави временен протест против съветското управление. Преди това олигархът съобщи, че е набрал 50 000 пандизчии за " Вагнер ".

Оттогава съветското министерство на защитата продължава да набира наказани от пандизите за личните си формирования " Шторм-Z ". Регионалните управляващи в Сибир декларират, че възнамеряват да затворят няколко пандиза през тази година на фона на намаляването на броя на пандизчиите, провокирано от набирането на наказани за войната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР