Руските системи за електронна война успяха многократно да предотвратят атаки

...
Руските системи за електронна война успяха многократно да предотвратят атаки
Коментари Харесай

Reuters: Руските системи за електронна война се справят с изстрелваните от Украйна управляеми ракети GLSDB

Руските системи за електронна война съумяха неведнъж да предотвратят офанзиви от управляеми ракети GLSDB, които украинските въоръжени сили започнаха да употребяват през 2024 година Това заяви, базирайки се на източници.

Украйна изиска от западните страни доставка на снаряди с обхват, по-голям от този на ракетите GMLRS (около 70 км), които Съединени американски щати към този момент бяха доставили на страната. Решението беше системата GLSDB - разработка на Boeing и Saab, която добави ракетен мотор към планираща бомба и я приспособява за изстрелване благодарение на ракетни системи с неведнъж изстрелване. Времето на доставките им непрестанно се променяше, само че напролет на 2024 година украинските въоръжени сили започнаха да ги употребяват, по-специално поразявайки Токмак и Макеевка.

В същото време съветските системи за радиоелектронна битка сполучливо предотвратяват попадането на снаряди в задачата посредством угнетяване на навигационната система GLSDB, която разрешава на снаряда да маневрира и да заобикаля трудности. Boeing споделя, че управляемата бомба може отчасти да победи електронната война, само че източник на организацията сподели, че на компанията ще са нужни един до шест месеца, с цел да направи нужните усъвършенствания.

Агенцията не съумя да получи неотложен коментар от Boeing и представители на украинските управляващи.

GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb)  са управляеми ракети, създадени в Съединени американски щати. Руското министерство на защитата неведнъж е съобщавало, че те са били прихванати от съветски системи за противовъздушна защита. Снарядите имат обхват на поразяване от към 150 км и могат да се употребяват от универсална наземна установка, която се употребява за ракетни системи за залпов изстрел HIMARS.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР