Руският военен експерт и блогър Борис Рожин даде последна информация

...
Руският военен експерт и блогър Борис Рожин даде последна информация
Коментари Харесай

Борис Рожин: Трудно е да се каже къде се намира линията на дислокация на изтеглените от Харковска област руски войски

Руският боен специалист и блогър Борис Рожин даде последна информация за хода на военните дейности в Украйна за канала Военкор Котенок Z @voenkorKotenok.

1. Врагът /б.р. Украйна/ разгласи завладяването на Балаклея. Няма информация за боевете към града.

2. Врагът също по този начин разгласи завладяването на западната част на Купянск. На другия бряг към този момент работят диверсионно-разузнавателни групи /ДРГ/.

3. Според изказванията на врага, той към момента не е влезнал в Изюм. Сутринта и следобяд към момента имаше борби. Част от силите на въоръжените сили на Руската федерация започнаха да се отдръпват към Оскол през нощта. Ситуацията в регионите южно и западно от Изюм не е ясна.

4. След като окупира западната част на Купянск, както и Шевченково, врагът хвърли на север групи от ДРГ и лека пехота, които напредват към Велики Бурлук, възползвайки се от неналичието на непрекъсната фронтова линия.

5. Волчанск се изтегля. Има спорна информация дали градът ще бъде арестуван.

6. Сватово - под цялостен надзор на Луганската национална република, никой не го е приближавал. През деня нямаше особена суматоха.

7. Красни лиман и Ямпол. До вечерта те бяха арестувани от нашите войски, които отблъснаха няколко противников офанзиви. Планът на врага бързо да доближи Оскол от юг в границите на един ярък интервал се провали.

8. В светлината на формалното евакуиране на въоръжените сили на Руската федерация от Харковска област към момента е мъчно да се каже къде се намира линията на дислокация на изтеглените войски, както е обрисувано от Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР