Руският президент Владимир Путин подписа указ за улесняване на престоя

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за улесняване на престоя
Коментари Харесай

Путин подписа указ, улесняващ временното пребиваване в Русия на украинци

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за улеснение на престоя и работата на стотици хиляди хора, които са напуснали Украйна и са отишли в Русия след началото на съветската инвазия, съобщи Франс прес.

Според новите „ краткотрайни ограничения “, оповестени през днешния ден, притежателите на украински паспорти, както и жителите на проруските сепаратистки Донецка и Луганска република в Югоизточна Украйна, ще могат да останат в Русия „ без ограничаване на периодите “.

Досега те можеха да останат публично в Русия единствено 90 дни за интервал общо от 180 дни. За по-дълго престояване беше належащо да се получи позволение за работа или особено позволение.

Съответните лица към този момент имат " право да правят професионална активност в Русия без позволение за работа ", се прецизира в указа.

За да се възползват от тази мярка обаче, те ще би трябвало да дадат пръстови отпечатъци, да си създадат фотография и инспекция за опиати и инфекциозни болести.

Указът не разрешава също по този начин експулсирането от Русия на украински жители, като се изключи тези, които са освободени от пандиза или се счита, че съставляват опасност за сигурността на Русия.

В обособен декрет Владимир Путин разпореди изплащането на обществени помощи на уязвими хора (пенсионери, инвалиди, бременни жени), които трябваше да изоставен Украйна и сепаратистките територии. Според Москва 3,6 милиона души, в това число 587 000 деца, са избягали от Украйна в Русия след съветската инвазия, почнала в края на февруари. Руските управляващи предизвикват сходна миграция и откриха центрове за настаняване в цялата страна.

Някои от тези бежанци, постоянно подпомагани от деятели, обаче по-късно съумяха да изоставен Русия и да отидат в Европейския съюз.

През юли Кремъл улесни украинците в приемането на съветско поданство - ход, наказан в Киев като метод за консолидиране на въздействието на Москва в завладените територии.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР