Руският президент Владимир Путин коментира, че украинците и руснаците са

...
Руският президент Владимир Путин коментира, че украинците и руснаците са
Коментари Харесай

Путин: Руснаците и украинците са един народ

Руският президент Владимир Путин разяснява, че украинците и руснаците са един народ и заради тази причина ще се възползват от общо поданство.
Тези думи прозвучаха, откакто Москва разгневи Киев, като предложи да издаване по бързата процедура на съветски паспорти за украинците.
" Много пъти съм казвал, че украинците и руснаците са приятелски народи. Още повече, считам, че те са всъщност един народ с разнообразни културни, езикови и исторически особености ", сподели усмихнатият Путин пред кореспонденти.
" Ако Украйна даде паспорти на руснаците и ние в Русия дадем паспорти и поданство на украинците, то рано или късно ние неизбежно ще имаме предвидим резултат - всички ще имат общо поданство. "
" Това би трябвало да бъде приветствано, " сподели Путин, преди да каже на украински " Довиждане " на репортерите.
Наблюдателите наблюдават от близко признаците на топене в връзките сред Русия и Украйна, откакто Владимир Зеленски, завоюва безапелационна победа на президентските избори в Украйна този месец.
Кремъл не поздрави Зеленски, а в едно от първите известия след гласуването Путин сподели, че Москва мисли да улесни всички украинци да получат съветско поданство.
Миналата седмица Путин подписа декрет, който разрешава на хората, живеещи в отцепническите региони на Източна Украйна, да получат съветски паспорт в границите на три месеца от подаването на молба.
Киев и Западът осъдиха постановлението, като обявиха, че Путин се пробва да дестабилизира още повече Украйна, до момента в който критиците в Русия настояват, че този ход ще бъде огромна тежест за към този момент изпитващата усложнения съветска стопанска система.
Някои среди в Киев и на Запад се тревожат, че предлагането на Москва за поданство на украинците ще даде на Кремъл опрощение за прекосяване на войски през границата под предлог за отбрана на ползите на съветските жители.
В отговор на това Зеленски даде обещание да даде украинско поданство на руснаците, които " страдат " под ръководството на Кремъл.
Зеленски сподели, че се съмнява, че доста украинци ще одобряват предлагането на Москва, тъй като съветският паспорт значи " правото да бъде задържан за кротичък митинг " и " правото да не се организират свободни и конкурентни избори ".
В понеделник Путин.каза: “ " Имаме доста общи неща ", имайки поради Зеленски. „ Това значи, че ще намерим общ език. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР