Нейни близки били свидетелствали, че следи от кубинки по лицето,

...
Нейни близки били свидетелствали, че следи от кубинки по лицето,
Коментари Харесай

Бургас в потрес: “Парцал, к*рва, ще те смажа”, крещяла цивилна полицайка на невинна жена!

Нейни близки били свидетелствали, че следи от кубинки по лицето, дълбоки порезни рани и безчовечен гаври е претърпяла задържаната Т. Ш.

Отвратително по своята свирепост полицейско принуждение са претърпели група чиновници на бургаския порт “Европа ”, където през вчерашния ден по обяд е нахлула ударна група от униформени по сигнал.

 Снимка: Порт Европа

Бургас в шок: “Парцал, к*рва, ще те смажа ”, крещяла цивилна полицайка на почтена жена!

18.05.24 10:18

Потвърдено: Американци и украинци са са били в АЕЦ „ Белене “ поради нуклеарното му съоръжение

18.05.24 09:41

Стефан Ташев опостушително: „ Безценните тела на Просто Киро и Зайо Зизин… “

18.05.24 09:09

Калина Андролова: „ Кирил Петков катастрофира страната с 200, наглеенето е безкрайна патология! “

18.05.24 08:49

НСО може да кара лудо единствено при две условия

18.05.24 08:25

“От 8:30 ч. през вчерашния ден, на територията на частното пристанище „ Европа ” в Бургас тече следствие. Към сегашния миг е известно единствено, че има арестувани в ареста четирима чиновници – две дами и двама мъже ”. Онова, което е останало прикрито от локалните публицисти, смразява дъха, тъй като наподобява повече на ченгеджийска вендета, в сравнение с общоприета интервенция, извършена според закона, твърди бургаската медия.

“Гаври, зверско малтретиране, унижения и побой “ – по този начин в резюме близки на една арестуваните пристанищни чиновнички описаха чудовищното безчинство на бургаските ченгета.

Най-тежко е потърпевша жена с букви Т. Ш., която дружно със своя брат е била натоварена с ритници в полицейски бус откакто часове по-рано е била държана заключена в едно от индустриалните пространства без право даже да получи вода и храна.

Престоят й в ареста обаче се е трансформирал в истински пъкъл след нахлуването на цивилна полицайка под предлог, че ще извърши разпит.

Вместо общоприетата оперативна сказка, Т. Ш. е била чудовищно бита, ритана с кубинки по лицето, драна с нокти и влачена за косата по мръсния под в полицейското ръководство откакто часове наред е била притискана да признае съществуване на контрабандно гориво.

Служителката на ОДМВР-Бургас крещяла: “Парцал, к*рва, ще те смажа ”, до момента в който налагала почтената женица.

За тоталния произвол удостовери адв. Веселина Василева:

„ Моя доверителка е била удряна в главата от граждански полицейски чиновник. Успях да проведа адвокатско рандеву с нея в ареста на Пето РУ-Бургас преди броени минути. Тя наподобява доста зле. Има белези от удар на лявата скула, както и белези по лявата ръка ”, заяви адв. Веселина Василева. Тя съставлява служителката от счетоводството на пристанището, както и нейния брат. “И двамата са в ареста ”, разяснява юристката.

“Имам изложение на лицето, нанесло побой на моята доверителка. Случило се е на горните етажи в ръководството на ОДМВР-Бургас. Никой не ми е дал документ за задържането й. Само за 5 минути съм осъществила адвокатско рандеву в пето районно управление (на МВР). Жената от самото начало плачеше, беше уплашена, сподели, че са я били. Показа ми ръката, сподели ми лявата си страна, на главата, където имаше белези, подувания, тя си е предпазвала главата, била е налагана с ръце и най-вероятно с юмруци от въпросната полицайка. Срещу нея е била упражнена и вербална експанзия като е била наричана с нецензурни думи ”, удостовери адв. Василева и пред наш кореспондент, който се свърза с нея с цел да изясним оптимално всички детайлности към ужасяващия арест.

Според защитничката, която с изключение на Т. Ш. съставлява и нейния брат, двамата са били арестувани в ранните часове на вчерашния ден (бел.ред. – 16.05.2024 г.), не им е било разрешено да се свържат с юрист, след което двамата са били отведени на територията на бургаската полиция.

“Пуснала съм сигнал до окръжна прокуратура Бургас, с което апелирам неотложно да се разпореди моята подзащитна да бъде изведена от арестното помещение и да бъде освидетелствана от доктор. Да забележим по кое време ще се случи това ”, разяснява адв. Василева.

Юристката добави:

“Доколкото съумях да схвана, в документите, издадени от ОДМВР-Бургас е бил записан час, който не дава отговор на действителното време на нейното задържане. Било им е нарушено свободното напредване още сутринта на 16 май т.г., другояче по документи часът на задържане е към 21 ч. през вчерашния ден. Такъв документ не е даден, въпреки, че служителите на реда са длъжни да го създадат ”.

„ Флагман “ заяви още, че до публицистичното привършване на материала екипът им научил, че измъчваната от служители на реда Т. Ш. към този момент е пусната от ареста.

Счетоводителка, която е била арестувана във връзка инспекцията в порт „ Европа ”, ще внесе тъжба в прокуратурата за неоснователния ѝ арест и за претърпените от нея премеждия и унижения. Току-що в редакцията на Флагман се обади дъщерята на експерт-счетоводителя Женя А., с цел да заяви какво се е случило с майка ѝ. Тя е била изведена от вкъщи ѝ в кв. Ветрен в 8:30 ч. Заведена е била в дирекцията на МВР-Бургас.

Разпит с нея е почнал в 10:01 ч. Той е траял с часове, без тя да има опция да се чуе с юрист или околните ѝ.

Счетоводителка, която е била арестувана във връзка инспекцията в порт „ Европа ”, ще внесе тъжба в прокуратурата за неоснователния ѝ арест и за претърпените от нея премеждия и унижения. Току-що в редакцията на Флагман се обади дъщерята на експерт-счетоводителя Женя А., с цел да заяви какво се е случило с майка ѝ. Тя е била изведена от вкъщи ѝ в кв. Ветрен в 8:30 ч. Заведена е била в дирекцията на МВР-Бургас.

Разпит с нея е почнал в 10:01 ч. Той е траял с часове, без тя да има опция да се чуе с юрист или околните ѝ.

Кой ще понесе отговорност за полицейския произвол и да чакаме ли оставки в ОДМВР-Бургас, нашият екип ще продължава да следи случая.

След обявата, ОДМВР- Бургас са удостоверили информацията на „ Флагман “ за провеждана интервенция на територията на частното пристанище „ Европа ”.

Специализираната интервенция е под управлението на Окръжна прокуратура-Бургас и с присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи, Агенция “Митници ” и Национална агенция за приходите. Тя е стартирала през вчерашния ден след получен сигнал за настоящ канал за контрабанда на горива и за предпазване на акцизни артикули в изключително огромни размери без позволение,

В прессъобщението се споделя, че в хода на инспекцията са конфискувани голям брой материални доказателства, включително и автоцистерна, се споделя още в прессъобщението.

За период от 24 часа по формираното досъдебно произвеждане има арестувани няколко лица. Предвид началния стадий, степента на трудност и спецификата на следствието следва определяне на лица, имащи съпричастност към осъществените нарушавания и възможното покачване на обвинявания.

Към момента осъществяването на процесуално-следствени и проверовъчни дейности продължава, се споделя още в изказването на управлението на ОДМВР-Бургас.

Очаква се притежателят на пристанището Николай Филипов да даде конференция. В момента той се намира в чужбина. Според Филипов ставало дума за генерална неточност от страна на полицията. Той разполагал с доказателства, че посредством оборудване на едно от корабните места е осъществено разчистване на цистерна, с която се транспортират горива към бензиностанции в страната, само че не и контрабандно гориво.

Източник: crimesbg.com/Флагман

Още вести четете в: Крими & Темида За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР