РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — 20 минути път с кола

...
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — 20 минути път с кола
Коментари Харесай

Млади жени във фавела в Рио де Жанейро се надяват да преодолеят насилието в бедняшките квартали, за да участват в Световното първенство за жени през 2027 г.

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — 20 минути път с кола разделят историческия стадион Маракана от Complexo do Alemao, един от най-бедните и изпълнени с принуждение фавели в Рио де Жанейро.

Една от жителките му, 15-годишната футболистка Кайлейн Алвеш дос Сантос, се надява, че мощните й удари и впечатляващите дрибъли ще й разрешат да измине това малко разстояние от сиромашки квартал на стадион след три години, с цел да играе за националния тим на Бразилия на финала на Световното състезание за дами през 2027 година

Този късмет, който в миналото беше надалеч, стана по-реалистичен в петък, когато членовете на ФИФА гласоподаваха Бразилия да стане първата страна от Латинска Америка, хазаин на Световното състезание за дами.

Местните уредници допускат, че и мачът на откриването, и финалът евентуално ще се играят на стадион Маракана със 78 000 места, на който се организираха финалните мачове от Световните шампионати по футбол за мъже през 1950 година и 2014 година

>

Тийнейджърката дос Сантос знае, че п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР