Възмутително е това, което се случи. По този начин протестираме.

...
Възмутително е това, което се случи. По този начин протестираме.
Коментари Харесай

Чобанов се отказа от европроекти: Срещата на посланиците от ЕС с Пеевски е срамна

Възмутително е това, което се случи. По този метод протестираме. Ще върнем парите, които са ни дадени, защото считаме, че Европа изпраща сигнал посредством посланиците. Не сме залети от европейски пари, само че взехме решение да маркираме нашият митинг по този метод. Смятаме, че не е редно ние да легитимираме европейските институции като използваме техни пари.

Това съобщи журналистът от Бърд Атанас Чобанов в ефира на " Евроком ", откакто разгласи,прекратява присъединяване си в планове с европейско финансиране поради срещата на Делян Пеевски с посланиците на страни от Европейски Съюз.

" Обяснението е двуличие. От една страна имаме публични политики, които са да се борим с корупцията и да има повече бистрота, а въпреки това имаме действителната политика - превзета страна от висши корупционери ", добави още той.

" Посланието е лицемерно и доста срамно. В Брюксел има недоволство към тази среща, която не е била глобена на най-високо равнище. По-скоро е някаква местна самоинициатива. Във всички случаи сигналът е доста неприятен ", посочи Чобанов.

" Финансирането на журналистически следствия от парите на европейски данъкоплатци е мизерно. Дават се 15 000 евро за екип от няколко публицисти от няколко страни. Те получават по-малко от една чистачка. За да разпределят няколко милиона финансират отиди за 500 000 евро. Одити за това по какъв начин са изразходвани парите. Това също е знак, че Европа не може да реагира съответно против корупцията ", сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР