Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който в момента е в

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който в момента е в
Коментари Харесай

Навални: Гласувайте за всеки кандидат на местните избори, с изключение на тези на Единна Русия

Руският опозиционен водач Алексей Навални, който сега е в пандиза, прикани поддръжниците си да изгонят подкрепяните от Кремъл претенденти на районните избори идващия месец. Той прикани гласоподавателите да възприемат нова тактичност на „ интелигентното гласоподаване “, съобщи Агенция Франс Прес.

Кметът на Москва е измежду множеството районни губернатори, които ще бъдат определени през септември в избори, считани от опозицията за значително манипулирани в интерес на ръководещата партия „ Единна Русия “.

„ Вярвам, че в актуалната обстановка би трябвало да създадем крачка обратно и да се върнем към тактиката да гласуваме за всеки претендент, като се изключи Единна Русия “, сподели Навални в обява в блог.

Навални, който неотдавна получи по-дълга присъда затвор, предизвести за високи равнища на машинация в идните районни избори.

Той предизвести също, че изборите за кмет на Москва нямат „ никакво значение “.

„ Стратегически виждаме интелигентното гласоподаване и неговите участници като най-големия актив и най-хубавата опция на опозицията “, сподели той.

Интелигентното гласоподаване беше тактика, създадена от опозицията на предходни избори, с цел да подтиква и координира поддръжката зад претенденти, които не са от ръководещата партия.

Критичните гласове бяха потиснати още повече след нахлуването в Украйна от Русия предходната година.

Опозиционните деятели всеобщо избягаха от страната заради тези събития.

Миналата седмица съветски съд остави съпредседателя на самостоятелната група за наблюдаване на избори Голос в прелиминарен арест за минимум два месеца.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР