Руските следователи са казали на майката и адвокатите на Алексей

...
Руските следователи са казали на майката и адвокатите на Алексей
Коментари Харесай

Причината за смъртта на Навални не е установена

Руските следователи са споделили на майката и юристите на Алексей Навални, че повода за гибелта му към момента не е открита и не е ясно какъв брой време ще отнеме, до момента в който бъдат подготвени формалните изводи, заяви в обществената мрежа Екс говорителката на опозиционера Кира Ярмиш. Първоначално бе обявено, че Навални е умрял вследствие на " синдрома на неочакваната гибел " - необятно разбиране, обозначаващо разнообразни типове сърдечни проблеми, завършващи летално.
Следствените органи са декларирали на 69-годишната майка на Навални - Людмила Навална, че срокът на следствието ще бъде продължен, без да конкретизират. Никой не е бил позволен до моргата.
" Служителите не дадоха отговор на въпроса дали тялото на Алексей е там ", сподели Ярмиш. " Единият от юристите безусловно беше избутан на открито. Те лъжат, печелят време и даже не го крият ", сподели тя.
Улицата в Букурещ, на която се намира консулският отдел на посолството на Русия, да бъде преименувана на Алексей Навални ще предложи като решение на Генералния съвет на Букурещ опозиционната партия Съюз за избавление на Румъния.
" Преименуването на улицата не е единствено алегоричен жест. Това е ясно обръщение, че поддържаме битката за независимост, право и народна власт. Това е израз на нашата взаимност с всички тези, които сходно на Алексей Навални рискуват свободата и даже живота си, с цел да защитят страната си от корупция и авторитаризъм. С този акт почитаме смелостта и жертвата на Навални и удостоверяваме уговорката към полезностите, които стоят в основата на един по-справедлив свят за всички ", съобщи ръководителят на букурещката организация на партията Влад Войкулеску.
Жозеп Борел предлага санкционният режим на Европейски Съюз за нарушение на човешките права да носи името на Навални.
" Надяваме се, че Европейски Съюз скоро ще вземе решение за 13-и пакет от наказания против Русия ", съобщи немската външна министърка Аналена Бербок.
Според Кремъл реакцията на Запада е неприемлива.
" Тези изказвания, несъмнено, не могат да нанесат никаква щета на нашия държавен глава ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР