55 хиляди четвъртокласници ще покажат знанията си по български език

...
55 хиляди четвъртокласници ще покажат знанията си по български език
Коментари Харесай

Започва националното външно оценяване по БЕЛ за учениците от 4-ти клас

55 хиляди четвъртокласници ще покажат знанията си по български език и литература и математика през днешния ден и на следващия ден. В 10 часа стартира националното външно оценяване. Децата ще би трябвало да решат тест за 60 минути. За учениците със специфични просветителни потребности времето за решаването на теста е 90 минути.
 
Изпитът по български език съдържа 21 задания, разпределени в три елементи. В първата има диктовка и 10 задания с избираем отговор, тест за четене и тестови задания и речева задача с креативен темперамент, изискваща свободен отговор.
 
Втората част на теста се състои от текст за четене с схващане и до 10 задания към него – 4 задания с избираем отговори 6 със свободен отговор.
 
Третата част на теста включва задача с креативен темперамент. Изисква се учениците да основат къс текст от 3 до 6 фрази благодарение на нагледна опора Задачите по математика са 25.
 
Всеки възпитаник би трябвало да носи писалка, с черен цвят, с която да написа. Близо 14 хиляди квестори ще наблюдават за спазването на реда, а резултатите ще станат ясни до 7 юни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР