Руската окупация застрашава сигурността на най-голямата атомна централа в Европа,

...
Руската окупация застрашава сигурността на най-голямата атомна централа в Европа,
Коментари Харесай

АЕЦ Запорожие: Ситуацията е много напрегната


Руската окупация заплашва сигурността на най-голямата атомна централа в Европа, оповестяват от Международната организация за атомна сила. От Съединени американски щати предизвестяват, че централата се употребява за щит от съветските войски.

Ситуацията в атомната електроцентрала " Запорожие ” в Украйна, която сега е окупирана от съветски войски, е " доста напрегната ”, оповестяват от Международната организация за атомна сила (МААЕ). " Всички правила за сигурност са компрометирани по един или различен метод ”, споделя шефът на МААЕ Рафаел Гроси. " Не можем да позволим да се продължава по този метод ”.
Редакцията предлага
АЕЦ " Запорожие ” е най-голямата атомна централа в Европа., които я окупират едвам няколко дни след началото на войната в Украйна. Оттогава Международната организация за атомна сила се пробва да изпрати свои специалисти на място в Запорожие, само че без триумф. От Киев се опълчват на посещаване на делегация от МААЕ, до момента в който АЕЦ " Запорожие ” е към момента окупирана от съветските войски. Според украинските управляващи това би се приело като утвърждение за съветската окупация.

" Да отидем до централата е доста комплицирано, тъй като би трябвало да получим единодушие и подпомагане от разнообразни участници в спора ”, споделя Гроси. Ръководителят на МААЕ разяснява тематиката на конференцията на Организация на обединените нации, отдадена на прегледа на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия. По време на събитието редица страни предизвестиха за, в това число на фона на войната в Украйна.

Съединени американски щати: Русия употребява атомните централи за щит

Американският държавен секретар Антъни Блинкен изрази " дълбока угриженост ”, че Русия е окупирала няколко атомни електроцентрали в Украйна. Що се отнася до АЕЦ " Запорожие ”, Съединени американски щати има достоверни данни, че Русия употребява централата като самобитен щит - т.е. обстрелва украинските сили от непосредственост до централата. Украинците не могат да отвърнат на огъня, тъй като това може да докара до сериозна нуклеарна повреда.

Медиите оповестяват, че в региона на атомната електроцентрала е ситуирана най-вече съветска артилерия, която обстрелва украинските позиции. Понастоящем.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР