Руската блогърка Татяна Жилина, която е посещавала Турция много пъти,

...
Руската блогърка Татяна Жилина, която е посещавала Турция много пъти,
Коментари Харесай

Рускиня разказа за странните навици на турците

Руската блогърка Татяна Жилина, която е посещавала Турция доста пъти, разкри кои са най-необикновените особености на локалните поданици. Тя споделя опита си на своя уебсайт, в който споделя за пътешествията си по света.

На първо място блогърката забелязала, че турците обичат да приказват на всеослушание, като че ли се карат непрекъснато.

По-късно локални поданици обяснили, че за всичко е отговорен турският език - в профил присъщото наречие наподобява по този начин, като че ли хората се карат, а високият звук е национална специфичност.

Туристката забелязала и това, че в супермаркетите липсват камери, по този начин и охранители. Тя си обяснила това с обстоятелството, че локалните в Турция явно имат доверие едни на други и престъпността не е чак толкоз висока.

И още един забавен факт, който по нашите земи пък е много прочут, само че учудил рускинята: " Местните ми споделиха постоянно да се пазарувам - в аптеките, фризьорските салони и ремонтните работилници. "

Тя разкрива и още една загадка - в случай че на дадената стока цената е написана на ръка, то тогава може да се одобри, че тя не е публична.

Татяна споделя още, че в Турция е мъчно да се купят свежи цветя, за разлика от изкуствените или тези в саксия.

Друга забавна специфичност, съгласно нея, при турците - това е чувството за време.

" Турското време е нещо доста разтегливо. И от време на време припомня разгорещена на асфалта дъвка, която настъпваш по нехайство.

" Ако турчинът ти каже, че ще бъде на уреченото място след пет минути, това значи, че той ще пристигна след пет минути, само че пет турски минути и единствено Алах знае какъв брой те ще продължат ", изяснява Татяна не без възприятие за комизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР