Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в петък призова

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в петък призова
Коментари Харесай

За САЩ броят на цивилните жертви в Газа е твърде висок

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в петък прикани Израел да отбрани по-добре цивилното население в Ивицата Газа,  докато се бори да отстрани палестинската групировка  " Хамас " във войната, почнала през октомври, оповестява ДПА.

" Броят на жертвите е прекомерно огромен ", сподели Остин в Брюксел, разяснявайки военната интервенция на Израел. Израел би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да сведе до най-малко броя на цивилните жертви в зоната на бойните дейности, сподели той.

Постигането на военни цели и отбраната на цивилното население в зона на бойни дейности не са взаимно изключващи се,  напомни Остин.

Той акцентира, че ислямистката " Хамас " се смесва с цивилното население и го употребява като жив щит, а това е " презряна тактичност ".
 Хамас: Никой не знае какъв брой от заложниците в Газа са живи
Хамас: Никой не знае какъв брой от заложниците в Газа са живи

Хамдан също сподели, че последното предложение за преустановяване на огъня, подкрепено от Съединени американски щати, не дава отговор на настояванията на " Хамас "

Американският чиновник обаче сподели, че отбраната на цивилното население е " стратегически императив ".

Войната в Газа беше отприщена от невижданата офанзива против Израел от палестинската ислямистка " Хамас " на 7 октомври, убивайки към 1200 души и вземайки други 250 като заложници. Около 120 към момента са в ръцете на Хамас, само че има опасения, че доста от тях към този момент са мъртви.

Израел отговори на офанзивата с солидна военна атака против Газа, при която минимум 37 232 души са били убити и доста повече хиляди са ранени, съгласно управляващите на Хамас.

Около 85% от популацията в Газа, 1,9 милиона души, е било принудително разселено след израелските офанзиви, съгласно данни на Организация на обединените нации.
 Съединени американски щати ще отпусне още над 400 млн. $ филантропична помощ за палестинците в Газа
Съединени американски щати ще отпусне още над 400 млн. $ филантропична помощ за палестинците в Газа

Антъни Блинкън заяви за решението на конференция в Йордания вчера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР