Русия създава най-мощния стратегически бомбардировач, който през следващите години ще

...
Русия създава най-мощния стратегически бомбардировач, който през следващите години ще
Коментари Харесай

Русия атакува с най-мощния бомбардировач

Русия основава най-мощния стратегически бомбардировач, който през идващите години ще размени останалите бомбардировачи в съветските военновъздушни сили, заяви The National Interest.

Авиационният комплекс се създава от компанията „ Туполев “. Очаква се новият аероплан да стане част от въоръжението до 2026 година Серийното произвеждане би трябвало да бъде поправено до 2029 година Самолетът трябваше да е подготвен до 2019 година, само че периодите се провалиха, поради основаването на бомбардировача Ту-160М2.

На този стадий бомбардировачът е прочут като Туполев ПАК – ДА. Все още не са известни всички детайлности за бомбардировача. Най-вероятно той ще бъде въоръжен със свръхзвукови ракети X-47M2 "Dagger ". Планира се и въоръжение с ракети X-55СМ и X-102. Според специалисти тези ракети може да са прекомерно огромни и за това да бъде предпочетено въоръжението, употребявано за Ту-160 и Ту-95.

В структурата на бомбардировачът ще бъдат употребявани стелт технологии. Техниката за хиперзвукови мотори, които се употребяват за X-47M2 може да се употребяват в по-малки ракети, които да бъдат конфигурирани в ПАК-ДА.

Очаква се самолетът да бъде издигнат по схемата „ летящо крило “. Според специалисти самолетът ще е оборудван с два мотора, способни да летят към 15 000 км. без зареждане. Теглото му ще е 130 тона. Очаква се, че той ще може да употребява всяко летище. Това приказва за по-къса дължина на политане. Такава имат Tu-160 и Ту-90. Вече се работи по плана
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР